• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2021

11:04

Vesić: Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije

Beograd

Vesić: Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić čestitao je danas Vaskrs pravoslavnim vernicima, patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu SPC i celom srpskom narodu uz poruku da Srbija i Beograd ponovo vaskrsavaju posle razaranja koja su pretrpeli u 20.veku

 

Vesić je naveo da je srpski narod uvek imao veru i nadu da posle golgote i stradanja dolazi vaskrsenje ističući da bez te vere i nade Stefan Nemanja ne bi stvorio moćni srpsku državu, a Sveti Sava ne bi postavio osnove naše crkve i obrazovanja.

- Bez tog uverenja despot Stefan ne bi stvorio moćan Beograd. Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije - kazao je Vesić.

Naglasio je da se veličina jednog naroda ogleda u njegovoj sposobnosti da ustane, uspravi se i ponovo postane veliki.

- U Srbiji danas u 21.veku osećamo da smo uspeli da posle svih razaranja u 20.veku ponovo stanemo na noge, ponovo podignemo naš narod i državu i prisustvujemo vaskrsu Srbije i Beograda - poručio je Vesić i dodao da su naši temelji u tradiciji, a nasa snaga u spoju tradicije i modernosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set