• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2021

15:19

Svečano obeležen početak turističke sezone u Skadarliji! Tradicionalno podizanje zastave i bogat kulturno-umetnički program /FOTO/

Beograd

Svečano obeležen početak turističke sezone u Skadarliji! Tradicionalno podizanje zastave i bogat kulturno-umetnički program /FOTO/

Podeli vest

Turištička sezona u Skadarliji tradicionalno otvorena je danas tradicionalnim podizanjem skadarlijske zastave i svečanim kulturno-umetničkim programom na platou kod Skadarlijske česme

 

Svečanom otvaranju 52. sezone prisustvovavali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović a čast da podigne skadarlijskui zastavu imao je glumac Stevan Pijal.

U ulozi Branislava Nušica našao se glumac Milan Milosavljević a Ljiljana Jakšić kao Skadarlijska dama pevala je starogradske pesme zajedno sa vokalnom solistkinjom Radio Beograda i RTS-a, Vesnom Dimić.

Skadarlijski dobošar Bojan Hlišc govorio je o pravilima navedenim u „Kodeks o ponašanju u Skadarliji" a u saradnji sa JKP "Gradske pijace" organizovan je i "Skadarlijski EKO bazar".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesish rekao je da se svake godine, u maju, svečano otvara turištička sezona u Skadarliji a da je ovogodisnja posebno značajna zbog teškog perioda pandemije koji joj je prethodio i dodao da otvaranje predstavlja vraćanje Beograda u normalni način života.

- Beograd sa skoro 50 odsto vakcinisanih će se vrlo brzo vratiti životu na koji smo navikli, ponovo ćemo imati turiste, a Skadarlija jedno je od najposećenijih mesta u gradu, odmah nakon hrama svetog Save i Kalimegdanske tvrđave - naglasio je on i dodao da su hotelski kapaciteti već sada popunjeni skoro 50 odsto.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović istakao je važnost vakcinacije i objasnio da ona predstavlja uslov za vraćanje normalnog života jer smo u prethodnom periodu mogli da vidimo kako izgleda život kada ne rade mesta u kojima možemo da se okupljamo i družimo sa svojim prijateljima i porodicom.

- Opstina Stari grad intenizivno radi na masovnoj imunizaciji, a poštigli smo veoma dobar rezulat jer je 70 odsto građana starijih od 18 godina dobilo je prvu dozu vakacine, a cak 90 odsto građana starijih od 65 godina i na taj način pokazali smo da vakcinacijom mozemo da se vracatimo normalnom životu - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set