• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2021

10:11

CISTERNE S VODOM NA 6 LOKACIJA U GRADU! Predstoje nam pakleni dani

Informer/S.K.

Beograd

CISTERNE S VODOM NA 6 LOKACIJA U GRADU! Predstoje nam pakleni dani

Podeli vest

Grad Beograd uveo je nove mere predostrožnosti povodom predstojećih visokih temperatura u prestonici, koje se očekuju od danas do petka

Tako će cisterne sa pijaćom vodom biti postavljene na šest lokacija u gradu.

Pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje, izjavio je gradonacelnik Beograda Zoran Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Cisterne s pijaćom vodom će se od danas nalaziti na Trgu republike – TC "Staklenac", Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod Opštine Novi Beograd, odnosno kod kružnog toka, uz zgradu Opštine, i u Zemunu, kod okretnice javnog gradskog prevoza, na kraju Ulice cara Dušana.

Cisterne će se nalaziti na ovim lokacijama 22, 23, 24. i 25. juna, od osam do 20 sati.

Radojičić je dodao da je pomereno i uobičajeno vreme pranja ulica tokom toplih dana, pa će u najtoplijim delovima dana ulice biti osvežavane, kako bi se ublažili efekte izuzetno visokih temperatura.

Gradonačelnik je posebno apelovao na Beograđane i pozvao ih da dodatno budu oprezni budući da su ponovo otvorena beogradska kupališta na kojima se očekuje veliki broj posetilaca.

Zamolio je građane i da provere ispravnost svojih uređaja za klimatizaciju, jer smo, nažalost, u poslednje vreme bili svedoci nekoliko požara u gradu.

Požar koji je prouzrokovao neispravni klima-uređaj izbio je juče u stambenoj zgradi na Zvezdari, a u prethodnom periodu i u Ulici Stanoja Glavaša, kao i na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića.

U tim požarima nije bilo povređenih, a dva vatrogasca su zbog dehidratacije nakon gašenja požara na Zvezdari primljeni u bolnicu, ali su sada u stabilnom stanju, istakao je Radojičić.

- Zbog svega toga još jednom apelujem na građane da zbog svoje bezbednosti i zdravlja povećanom opreznošću i odgovornošću učinimo sve kako bismo maksimalno umanjili šanse da se ovakve situacije dogadaju u budućnosti - rekao je gradonačelnika Beograda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Savet vozačima: Voditi računa zbog vrućina
Srbija

Savet vozačima: Voditi računa zbog vrućina

Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta, ali Auto-moto savez Srbije skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja i to najviše u zonama gde se izvode radovi

22.06.2021

07:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set