• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.07.2021

12:45

Vesić obišao završne radove na zgradi "Stari DIF"! Grad će izdvojiti još MILION ZA REKONSTRUKCIJU BAZENA /FOTO/

beoinfo.rs

Beograd

Vesić obišao završne radove na zgradi "Stari DIF"! Grad će izdvojiti još MILION ZA REKONSTRUKCIJU BAZENA /FOTO/

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne radove na zgradi "Starog DIF-a" na Savskom vencu i najavio da će sledeće godine Grad Beograd izdvojiti oko milion evra za rekonstrukciju bazena u toj zgradi

Vesić je rekao da je ovo prvi put da je obnovljena fasada na toj zgradi i naveo da je izdvojeno 142 miliona dinara za energetsku sanaciju zgrade.

- Zamenjena je sva stolarija, urađena fasada, urađeni su i solari, sada ćemo nastaviti da ulažemo u sam objekat, na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno ne samo uređenje je grada već i energetska efikasnost - rekao je Vesić prilikom obilaska završnih radova na zgradi "Stari DIF".

Najavio je da je za sledeću godinu u planu rekonstrukcija bazena u toj zgradi.

On je istakao da se ove godine pored te zgrade rade još tri javna objekta, opština Zemun, škola u Sremčici i škola Kralj Petar II Karadorđević i dodao da je u planu da se uradi fasada na pošti pored Savskog trga.

Vesić je rekao da će Grad Beograd nastaviti i sledeće godine da ulaže u energetsku efikasnost, kao i da je jutros doneta odluka u Skupštini grada na sastanku sa beogradskim toplanama, da Grad Beograd ukine participaciju za priključenje na daljinsko grejanje za sve objekte javne namene, kao i za sve objekte koji postaju energetski efikasni.

- Na taj način želimo da podstaknemo sve one koji žive u takvim objektima da se bez nekih dodatnih troškova priključuju na naše toplane čime čime gasimo individualne kotlarice, smanjujemo zagađenje i naravno toplane greju više kvadratnih metara - kaže Vesić.

Direktor Gradskog centra za fizičku kulturu -"Stari DIF" Vladimir Janković zahvalio se zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i gradskim sekretarima za energetiku i sekretarima za sport i omladinu na renoviranju i saniranju celokupnog objekta "Stari DIF".

- Ovo je najstarija ustanova kulture u samom gradu, tu prođe 2.000 korisnika i gde imamo od raznovrsne sadržaje za sve starosne grupe - od obuke plivanja za bebe do naših najstarijih sugrađana - rekao je Janković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set