• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2021

18:00

VESIĆ: Nova zgrada na istoj lokaciji, stanari na sigurnom

Beograd.rs

Beograd

VESIĆ: Nova zgrada na istoj lokaciji, stanari na sigurnom

Podeli vest

Zgrada u Vidovdanskoj ulici, čiji se deo urušio biće srušena, a Grad Beograd će izgraditi novu i svi oštećeni stanari dobiće nove stanove iste kvadrature, saopštio je danas zamenik gradonačlnika Goran Vesić nakon sastanka sa stanarima te zgrade.

Vesić je novinarima rekao da je načelno dogovoreno da stanari potpišu ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište koja bi trebala da sruši urušenu zgradu i napravi novu u roku od godinu dana.

Prema njegovim rečima, stanari će dobiti nove stanove iste kvadrature na istoj lokaciji.

Deo stanara koji je smešten u hotelu "Slavija" preći će u gradske stanove, koje neće plaćati, rekao je Vesić.

- Srećan sam jer su stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici prihvatili moj predlog da potpišu ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda kako bi grad Beograd izgradio novu zgradu, a oni u njoj dobili nove stanove iste kvadrature koju sada imaju u zgradi koja se urušila. Grad Beograd će tužiti investitora i naplatiti se od krivca za urušavanje zgrade. Ne pada mi napamet da pustim ljude da se sude sa investitorom, da godinama čekaju da dobiju presudu, a kada je dobiju da ne mogu da se naplate. Oni idu u nove stanove, a Grad će da se naplati od investitora.


Nisam ja Đilas da pustim ljude da se sami sude sa investitorom i da već 13 godina nemaju krov nad glavom kao što je on uradio sa stanarima iz Dubljanske ulice kojima su srušene kuće na isti način 2008. godine. Mogao je tada on ovo da uradi, ali nije. Zašto bi, kada ni njega, a ni njegove saradnike koji su tada vladali Vračarom Branimira Kuzmanovića i Mihaila Samofalova nije interesovala sudbina ovih ljudi. Važno je da oni imaju stanove, a to što ih drugi čekaju već 13 godina njih ne interesuje. 


Beograd danas brine o svojim građanima. Nikada neću da dozvolim da ljudi koji ništa nisu krivi ostanu bez krova nad glavom - kaže Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Second hand

pre 2 godine

Hoce novu zgradu zidati investitor koji je ucestvovao u rusenju postojece, naravno uz placanje iz gradske kase?! Bahatosti ovog Vesica nikad kraja!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set