• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2021

09:46

Beograd brine o svojim građanima! Stanari Vidovdanske 4 dobili novčanu pomoć!

Aleksandar Jovanović Cile

Beograd

Beograd brine o svojim građanima! Stanari Vidovdanske 4 dobili novčanu pomoć!

Podeli vest

Na račune pet raseljenih lica iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici, juče je uplaćeno po 300.000 dinara, kako bi lakše prevazišli situaciju u kojoj su se našle ove porodice

Odluku o isplaćivanju pomoći je doneo Gradski štab za vanredne situacije i Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu. 

"Rešenja o isplati, koja je izvršena juče, izradilo je Odeljenje Vračar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle", izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Takođe, Stanisavljević je istakla da Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastoji da pruži podršku i pomoć svim građanima Beograda koji se nalaze u stanju potrebe, kako bi prevazišli izazovne situacije u kojima se nalaze, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ona je rekla i da je na sastanku zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića sa stanarima iz Vidovdanske ulice obećana podrška od strane grada u cilju hitnog zbrinjavanja porodica.

Takođe, obećana je i podrška u vidu obezbeđivanja interventne novčane pomoći, što je juče i ispunjeno.


Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonacelnika Goranom vesićem rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set