• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2021

21:56

MORA SE NAPRAVITI RAZLIKA IZMEĐU VAKCINISANIH I NEVAKCINISANIH! Gradonačelnika Beograda plaši dolazak hladnijeg vremena i boravka u zatvorenom prostoru!

Beograd

MORA SE NAPRAVITI RAZLIKA IZMEĐU VAKCINISANIH I NEVAKCINISANIH! Gradonačelnika Beograda plaši dolazak hladnijeg vremena i boravka u zatvorenom prostoru!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je večeras da se mora napraviti razlika u tretmanu između vakcinisanih i nevakcinisanih jer između njih "postoji značajna podela"

- Moramo napraviti razliku u tretmanu između jednih i drugih. U Beogradu će i dalje biti značajnih dešavanja i moramo voditi računa o sprovođenju mera. Vrlo je važno naglasiti da će biti više događanja u zatvorenom prostoru i to je razlog više da budemo obazrivi - rekao je Radojičić za RTS na "Bir festu".

On je istakao da se procedura ulaska na taj festival, koja uključuje negativan test ili dokaz o vakcinaciji, poštuje i olakšava situaciju.

Plaše ga, napominje, hladniji dani i zatvoreni prostor.

- Događaji koji se budu odvijali u zatvorenom prostoru povećavaju rizike da se infekcija širi. Moraćemo više u tim trenucima da insistiramo na sprovođenju mera, nošenju maske, na distanci. Na taj način ćemo, nadam se, pandemiju držati pod kontrolom - kaže Radojičić.

Navodi da se, prema poslednjim podacima, povećava broj pregleda, pa je prošle nedelje prosečno bilo oko 1.200 prvih pregleda, a kontrolnih oko 600.

U Beogradu je, kako dodaje, prvu dozu vakcine primilo 56 odsto punoletnih, a 54 odsto je vakcinisano sa obe doze.

- Juče je bilo oko 1.700 ljudi koji su dobili treću dozu. Postoji interesovanje u tom segmentu. Definitivno nemamo drugog načina da se izborimo sa pandemijom nego da skrenemo pažnju ljudima koji se nisu vakcinisali - da se moraju vakcinisati - poručio je gradonačelnik.

Zaključuje da je mnogo bolje da to urade zato što žele, umesto zbog straha i posledica koje budu videli u okolini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set