• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2021

09:44

BEOGRAD DOBIJA NOVI PARK! Sutra se usvaja PDR za Linijski park, izgradnja do kraja godine!

Beograd.rs

Beograd

BEOGRAD DOBIJA NOVI PARK! Sutra se usvaja PDR za Linijski park, izgradnja do kraja godine!

Podeli vest

Odbornici Skupštine grada Beograda sutra će glasati za Plan detaljne regulacije za Linijski park na Dorćolu, čime će se steći uslovi za raspisivanje tendera za njegovu gradnju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Prema nejgovim rečima, time će biti omogućeno da izgradnja Linijskog park, koji će se prostirati od Beton hale do Pančevačkog mosta, počne do kraja godine, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Foto: Beograd.rs

Izgradnja parka će trajati tri godine i da će koštati 55 miliona evra.

- U budžetu za ovu godinu izdvojili smo 15 miliona evra za ovaj park, koji je projektovalo 55 mladih arhitekata. Tamo gde je nekad pruga odvajala Beograd od reke sada će biti Linijski park sa pet kilometara biciklističkih staza, 100.000 metara kvadratnih pešačkih površina, 200.000 metara kvadratnih zelenih površina, 5.000 novih stabala i 500 klupa. To će potpuno promeniti taj deo grada - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Park će imati sedam celina.

- Predviđeni su zeleni zidovi, zeleni krovovi i krovne bašte, a u okviru javne zelene površine biće obezbeđeni i sadržaji za ptice i druge životinje, ekološka staništa, ostrva svežine, eko urbani mobilijar i zelene zvučne barijere kod tranzitnog saobraćaja - objasnio je Vesić.

Istakao je da će ispod parka biti izgrađena četiri podzemna prolaza za automobile, i to u nastavku ulice Tadeuša Košćuška u pravcu Dunava, te ispod Dunavske ulice i Linijskog parka, kao i u Knežopoljskoj ulici i u nastavku Cvijićeve ulice.

Foto: Beograd.rs

Gradiće se i nova vodovodna, kanalizaciona i elektroenergetska mreža, telekomunikaciona infrastruktura i novi gasovodni kapaciteti.

 

- Linijski park planiran je kao jedinstvena celina površine oko 22,8 hektara, na šesnaest parcela i biće deo jedinstvenog sistema zelenih površina Beograda, a delovi parka treba da budu uređeni kao funkcionalne celine za odmore i rekreaciju - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

Kakve bajke ovi pričaju pred izbore...

Djordje

pre 2 godine

Bilo bi dobro da prvo ocistite postojece parkove od pseceg izmeta ! Jel sta nam vrede parkovi po kojima se ne mogu igrati deca! Parkovi sluze kao toaleti za "nase" ljubimce, a ne za decu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set