• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2021

18:32

Počela podela tableta barajevskim osnovcima

Beograd.rs

Beograd

Počela podela tableta barajevskim osnovcima

Podeli vest

Nastavlja se distribucija tablet računara po gradskim opštinama i podela osnovcima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda. Gradska opština Barajevo je prva od gradskih opština u koju je Grad distribuirao tablete za osnovce i lap-topove za učitelje i nastavnike

Danas je počela podela tableta barajevskim učesnicima od trećeg do šestog razreda, kao i lap-topova nastavnicima u svim osnovnim školama i područnim odeljenjima na teritoriji opštine.

Početku podele u OŠ „Pavle Popović” u Vraniću prisustvovali su predsednik opštine Slobodan Adamović i pomoćnik predsednika Milomir Mihailović, a u OŠ „Knez Sima Marković” članovi Opštinskog veća Nenad Savić i Jelena Janković.

Adamović je tom prilikom istakao da mu je drago što je deo početka nove digitalne ere obrazovanja i to ne samo kao predsedniku opštine, već i kao roditelju jer zna koliko je važno rasteretiti budžet u septembru.

– Želim da zahvalim Gradu Beogradu što je izdvojio sredstva i pokrenuo jedan ovako značajan projekat koji svoj deci pruža jednake mogućnosti za obrazovanje. Siguran sam da će se investicije poput ove u budućnosti pokazati više nego opravdanim, jer jedino ulaganja u buduće generacije mogu dati ozbiljne rezultate na dugoročnom planu i nepogrešivo doprineti opštem društvenom razvoju jedne zemlje. Želim vam puno uspeha i da u danima koji su pred vama iskoristite svoje kapacitete na pravi način i budete ponos, kako svoje opštine tako i Grada Beograda i čitave države – rekao je Adamović.

Foto: Beograd.rs

Tablete će do 15. septembra dobiti 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda na teritoriji grada Beograda. 

Tableti su stigli u 11 škola Barajeva i Savskog venca, zatim u sedam škola na Starom gradu i u osam rakovičkih škola. Danas u 18 škola na Čukarici, zatim u Zemunu u 20 škola, u sredu su na redu Surčin i Grocka koji ukupno imaju 13 škola, pa u 13 škola na Zvezdari i sedam na Vračaru. Za poslednju nedelju ostali su Novi Beograd i Sopot sa 24 škole, a za 14. septembar Lazarevac i Obrenovac sa 20 škola. U Mladenovcu i Voždovcu tableti će se deliti 15. septembra u 25 škola i 16. septembra u 17 škola na Paliluli.

Foto: Beograd.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OD SUTRA NOVO PRAVILO ZA KAFIĆE U BEOGRADU!
Društvo

OD SUTRA NOVO PRAVILO ZA KAFIĆE U BEOGRADU!

Na osnovu odluke donete na sednici Skupštine grada Beograda, od sutra svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata, podsetio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

06.09.2021

10:46

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set