• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beoinfo

10.09.2021

12:54

Više od 1.000 tableta za učenike Osnovne škole "Pavle Savić"

beoinfo.rs

Beograd

Više od 1.000 tableta za učenike Osnovne škole "Pavle Savić"

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je podelio 1071 tablet računar učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda OŠ "Pavle Savić" u Mirjevu na opštini Zvezdara, a osim ovih tehničkih pomagala đaci dobijaju i besplatan internet

Vesić je naveo da je ta škola, koju pohađa 2017 dece, jedna od najvećih u Beogradu, kao i da će deca uz tablet računare dobiti i kartice sa besplatnim internetom.
- Svako dete dobiće internet i tablet računar bez obzira na materijalno stanje svojih roditelja - rekao je Vesić novinarima i dodao da će podela tablet računara trajati do 17.septembra.

Pojasnio je i da će učenici uz tablet računare dobiti digitalne kodove za digitalni udžbenik navodeći da će tako imati sve uslove da prate nastavu.

Foto: beoinfo.rs


Rekao je da su tableti u vlasnišvu Grada tri godine i da ukoliko se oštete, osiguranje snosi sve troškove, a da nakon tri godine roditelji postaju vlasnici.
Zamenik gradonačelnika je istakao da će osim učenika, učitelji i nastavnici koji drže nastavu učenicima od trećeg do šestog razreda dobiti laptop računare, sa internetom, te da da će i oni biti osposobljeni za digitalnu nastavu.

 

Pratimo korak, očekujemo da se izjednače digitalni i klasični udžbenici


- Time šaljemo poruku nastavnicima i učiteljima koliko cenimo njihov rad i koliko su važni za razvoj dece. Oni obrazuju decu i pored roditelje su najvažnije osobe deci - rekao je Vesić.
Naveo je da su tablet računari isključivo u službi obrazovanja, te da će, kako kaže, moći da se koriste samo za one sajtove koje je propisalo Ministarstvo prosvete.
Istakao je da očekuje da će doći do izmene zakona o obrazovanju u oktobru, kojim će se izjednačiti digitalni i klasični udžbenici, te da će škole od sledeće godine moći da izaberu da se nastava odvija samo uz digitalne udžbenike.
- Moj poziv svim nastavnicima je da koriste digitalne udžbenike, sada kada sva deca imaju uslove da učestvuju u takvoj nastavi. Vreme je da zakoračimo u digitalizaciju kada je u pitanju obrazovanje - istakao je Vesić.

 

Prijava za refundaciju cene udžbenika za 1. i 2. razred traje do kraja meseca


Vesić je pozvao roditelje, čija deca pohađaju prvi i drugi razred, da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.
Naveo je da se sredstva refundiraju za udžbenike Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas i izabrani strani jezik, kao i da se do sada prijavilo 17.500 roditelja od 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred.

Foto: beoinfo.rs


Prema njegovim rečima,roditelji mogu da se prijave onlajn kako bi dobili ta sredstva, a potrebno je da uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu, kao i da imaju kopiju platne kartice sa brojem žiro računa.
Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da će zahvaljujući realizaciji projekta "Beo-tablet" više od 6.000 učenika u 14 osnovnih škola na teritoriji Zvezdare imati mogućnost da na savremen način prate nastavu.

Foto: beoinfo.rs


Direktor Osnovne škole "Pavle Savić" Milan Krstić iskazao je zahvalnost zameniku gradonačelnika na nabavci tablet i laptop računara ističući da je period pandemije virusa korona pokazao da veliki broj dece nema računare ni mogućnost da prati nastavu u izmenjenim uslovima.
- Puno je dece koja za vreme pandemije nisu imala računare i ovo je iskorak u buducnost. Podržavam i mi ćemo nastojati da to koristimo u velikoj meri - rekao je Krstić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set