• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2021

09:05

VAŽNO JE DA SMO SVI TU JEDNI ZA DRUGE! Masimo Savić održao svoj prvi koncert na Tašmajdanu!

Tanjug

Beograd

VAŽNO JE DA SMO SVI TU JEDNI ZA DRUGE! Masimo Savić održao svoj prvi koncert na Tašmajdanu!

Podeli vest

Popularni hrvatski muzičar Masimo Savić održao je svoj prvi koncert na stadionu Tašmajdan u veoma bogatoj karijeri, i sudeći po reakcijama mnogobrojne publike, njegovo "vatreno krštenje" je prošlo veoma uspešno

Uvodni deo programa bio je u znaku predgrupe - pop rok sastava "Vatra" takođe iz Hrvatske, koji je, pre svega zahvaljujući frontmenu Ivanu Dečaku imao efektan nastup.

Ivan je otkrio je kako su se svi u bendu upoznali sa Masimom pre više od dve decenije, kada ih je povezao na koncert antologijske rok grupe EKV.

U pola sata lider i pevač je veoma intenzivno komunicirao sa publikom, zahvalan što je Masimo spojio auditorijum Beograda sa njima.

"Vatra" nije nepoznata srpskoj publici, imali su već solo koncert pre nekoliko godina u Domu omladine, bili su deo Beer festa.

Naravno, publika je željno čekala zvezdu večeri, pop umetnika Masima, koji se spontano pojavio na pozornici i vidno raspoložen, koncert započeo svojim hitom “Indija”, na oduševljenje svih.

Masimo odavno gaji i pažljivo neguje ljubav sa srpskom publikom, i taj produhovljen odnos je uvek i uzvraćen, jer da nije u oba smera, ne bi pop pevač tako često dolazio u prestonicu i druge gradove Srbije poslednjih 17 godina.

- Uopšte nije važno što tribine nisu pune, već da smo svi ovde jedni za druge - osvrnuo se pevač na situaciju u kojoj se nalazi cela planeta u vezi koncerata, i da je ovaj nastup bio pod tim uslovima.

Foto: Tanjug

- Ne želim ne svirati dok ne prođe ova pandemija, što može potrajati dve, tri godine ukupno, ne smem to dozvoliti. Razne kolege imaju svoja tumačenja, ali ja znam da nikako ne želim biti u šoku kao srna na cesti kada ugleda svetlost od kola - bio je iskren i poetičan Masimo u prvom obraćanju publici.

Onda je pohvalio bend “Vatra”, da su bili sjajni kao predgrupa, da su divan mladi bend, iako postoje već duže od 20 godina i “već imaju po koje sede u kosi”.

- To je bend koji je rastao na grupama kakvi su “EKV” i “Dorijan Grej” - kroz osmeh je izjavio Masimo, time je istakao svoj nekada slavni sastav “Dorijan Grej”.

Poslednji singl koji je pevač objavio tokom pandemije bila je balada “Putujemo i kad stojimo” i kao sledeća na set listi još više je zagrejala publiku.

Ipak, stari oprobani recept u vidu antologijske numere “Sjaj u tami” svakako je siguran adut na ovom repertoaru, što važi i za uvek apsolutni pogodak - “Ođednom ti” (u originalu izvodi sa ženskim kolektivom “Meritas”).

Dok se iskreni ljubitelji Masima oporavljaju od vokalnog uživanja, on nastavlja dalje sa numerama kao na fabričkoj traci, gde spadaju i dinamične “Sretan put” i “Kladim se na nas”, što je već dobar deo Tašmajdana podigao na noge i odveo ih u zavodljivi kolektivni ples.

Foto: Tanjug

Kako je pred pandemiju krenuo na turneju “Vještina Boutique”, gde je obišao i Beograd (Novi BitefArtCafe, 2019), tako se i ove noći okrenuo tom albumu obrada “Vještina” (2004), koji ga je proslavio u novom “muzičkom životu” i otvorio ka Srbiji i regionu.

Iznedrile su se mnoge numere tog projekta iz dva albuma, a ove noći je publici podario - “Graciju” (Azra) i “Loše vino” (hit “Bijelog dugmeta”, a pevao je i Zdravko Čolić).

Tužan je bio Masimo zbog večnog odlaska neprevaziđenog umetnika - Minje Subote.

- Odlaze nam tako veliki ljudi u ovoj pandemiji. Jao, ljudi, Minja Subota... On je imao tako poseban, divan odnos sa decom. Čast mi je bila što sam ga upoznao - rekao je autor mnogih hitova, da bi se uvek vratio na svog neprežaljenog prijatelja, kolegu i mentora - Arsena Dedića.

Foto:  

Zna se, sledi čuvena pesma “Da mogu”, uz koju Masimo redovno odaje počast na svakom koncertu, i na taj način kroz svoje kompozicije ili tekstove, veliki Arsen svakako i dalje živi.

Foto: Tanjug

Masimo ima izvanredan bend sa sobom, gotovo kao pravi vrhunski orkestar, gde se veoma ugodno uklapaju violina i saksofon, gitare i violina, dominiraju veoma privlačni instrumenti i proizvode čarobnu muziku.

- Ovu pesmu dugo nismo svirali, a biće nam drago da je izvedemo upravo za vas - najavio je džentlemenski numeru “Ne dam grijehu na tebe”, da bi raspalio atmosferu sa značajnom kompozicijom “Iz jednog pogleda”, ili “Suze nam stale na put”.

Foto:  

Ivan Dečak se vratio na scenu, poznato je i zašto, da bi sa Mašimom izveo duetsku pesmu “Nama se nikud ne žuri”, i ostao je zahvalan što je ponovo u Beogradu, a prvi put od pandemije.

Tekst pesme je pisao upravo Dečak, a on je autor i hita za vreme korone - “Mali krug velikih ljudi”, koji je Masimo sa ponosom i posebnim uživanjem otpevao za nekoliko hiljada fanova.

- Sa ovom pesmom smo Ivan i ja ušli u udžbenike osnovne škole. Stalno nas zovu obojicu zbog te pesme, nastale tokom ove dve veoma čudne godine - aludirao je pevač na Kovid-19.

Muzičar sa karijerom na hrvatskoj i regionalnoj sceni koja traje više od 35 godina, uputio je i poziv publici da bi bilo dobro da se u što većem broju vakciniše, ako je to pravi način da se zaštitimo.

- Život je takav poklon od univerzuma. Koliko je to veliko i kako smo srećni. Zato vas molim, ako je to jedini način da se odbranimo, uradimo tako. Vidite kako u Danskoj, 90% ih je vakcinisano, uveliko ne nose maske preko lica, a mi još moramo.

Foto: Tanjug

Foto:  

Tokom pandemije nije umetnik izdržao da ne peva u Beogradu, tako da je u spomenutom klubu BitefArtCafe na leto 2020. imao jedan, dok na početku ovog leta 2021 na istom mestu dva koncerta.

Uvek je Masimo bio redovan gost Sava centra, tako da je uz Bitef, ta dva prostora uvek osvajao, a imao je koncert i na 20. Exit festivalu, i na Paliću, kome će se vratiti i 20. septembra.

Za sam kraj zvaničnog dela naravno bilo je remek delo pop žanra “Stranac u noći”, zaista neprolazna veličina, kao i “Zar više nema nas?” (originalno - duet sa Nenom Belanom).

Koncert je, istina, održan za ograničen broj ljudi, bez punog kapaciteta, uz poštovanje svih mera pandemije, a kako je i sam Masimo rekao - tribine nisu bile pune, ali kao njegov premijerni koncert na stadionu Tašmajdan, ovaj muzički ispit je položio sa visokom ocenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set