• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2021

15:29

Vesić obišao samohranu majku sa petoro decu i obećao pomoć Grada

Beoinfo

Beograd

Vesić obišao samohranu majku sa petoro decu i obećao pomoć Grada

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas u Progaru, u opštini Surčin, porodicu samohrane majke Jelene Dinić, koja ima petoro dece, obećao joj pomoć pri zaposlenju i pri dobijanju stipendije za njenu decu

Vesić je, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalni rad Natašom Stanisavljević, deci doneo poklone - laptop, tablete, slušalice i igračke. On je objasnio da je došao da bi samohranoj majci objasnio na koje sve vidove pomoći ima pravo po odlukama Grada, jer Beograd, kako je rekao, zaista ima mnogo različitih programa pomoći koje daje ljudima.

Vesić je rekao da je siguran da će Grad u narednom periodu, kroz stipendije za decu, kroz pomoć Centra za socijalni rad, kao i kroz zaposlenje majke kao gerontodomoćice, omogućiti da njena deca imaju sve ono što imaju deca u drugim porodicama.

- Mi, preko našeg Centra za socijalni rad, pomažemo ne samo socijalno ugrožene, već i porodice sa mnogo dece. Biti sam sa petoro dece sasvim sigurno nije lako. Zaista sam srećan što sam upoznao tu ženu, koja je prava majka hrabrost, koja je puna optimizma, koja se bori da svoju decu podigne i čini sve što može, a na nama je da joj pomognemo maksimalno koliko možemo - istakao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalni rad Nataša Stanisavljević istakla je da socijalna zaštita podrazumeva i terenski rad I priča sa ljudima, jer je smisao socijalne zaštite briga o ljudima i pomoći nekome kada mu je to najpotrebnije.

- Ono zašta se zalažemo je osavremenjivanje Centara za socijalni rad kako bi sami stručni radnici bili na terenu i mogli da saslušaju ljude. To je važno jer samo na terenu, u samom razgovoru sa ljudima, možete imati uvid u pravu situaciju i kakve su pomoći nekome potrebne - poručila je Stanisavljevićeva.

Ona je pohvalila inicijativu zamenika gradonačelnika za pokretnu kancelariju, jer je, kako je rekla, to primer kako možete obilaziti opštine, razgovarati sa ljudima I uvek biti servis građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set