• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2021

17:25

Vesić: Trećom dozom vakcinisano 200.000 stanovnika Beograda!

facebook

Beograd

Vesić: Trećom dozom vakcinisano 200.000 stanovnika Beograda!

Podeli vest

Zaključno sa današnjim danom, više od 200.000 Beograđana je vakcinisano trećom dozom vakcine u Beogradu, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u emisiji „150 minuta” na TV Prva

Do jutros smo imali 196.388 sugrađana i sa jutrošnjim podacima imali smo 58,5 odsto vakcinisanih prvom dozom, odnosno 811.000 sugrađana, drugom dozom 56,4, odnosno 781.000, a sada imamo 200.000 vakcinisanih trećom dozom. Кrizni štab je upozorio da je vakcinacija jedini put da izađemo iz krize i ako bismo dostigli brojku od milion vakcinisanih, bili bismo zaštićeni. Na drugi način se ne možemo završiti sa ovom krizom jer privreda mora da radi, a sa druge strane moramo da čuvamo i svoje zdravlje. Mnogo toga zavisi od individualne odgovornoste, ljudi moraju biti svesni da ako ne čuvaju sebe ili druge, u opasnost dovode sve nas i zato treba da se pridržavaju svih mera, nose masku i drže distancu. Zato je moja molba da se svi vakcinišu – kazao je Vesić.

On je najavio da Grad Beograd sutra pokreće kampanju za vakcinaciju trećom dozom vakcine, uključujući i kampanju za vakcinaciju sa prve dve doze.

Od sutra otvaramo dva nova punkta, u TC „Galerija” i TC „Ušće”, gde će moći da se obavi vakcinacija. Na taj način ćemo pokazati da smo grad koji najviše prednjači u Srbiji. Zadovoljni smo tim saznanjem, pa tako na Starom gradu imamo više od 80 odsto vakcinisanih, na Savskom vencu više od 70 odsto, a na Vračaru 73 odsto. Ipak, to i dalje nije dovoljno kako bismo svi bili zaštićeni i zato apelujem na sugrađane da učinimo još samo malo napora kako bismo svi bili vakcinisani i zaštićeni. Oni koji su sumnjali, mogu da se uvere da nama koji smo se vakcinisali ništa ne fali, živi smo i zdravi. Iako smo primili tri doze, ništa nam se nije desilo, što je motiv i za njih da se vakcinišu i na taj način sačuvaju i sebe i druge – istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set