• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2021

15:38

Interesovanje za sednicu o šinskim sistemima je bilo veliko! DEO OPOZICIJE POKUŠAO DA UĐE UNUTRA!

Informer

Beograd

Interesovanje za sednicu o šinskim sistemima je bilo veliko! DEO OPOZICIJE POKUŠAO DA UĐE UNUTRA!

Podeli vest

U Skupštini grada Beograda u toku je javna sednica o nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici, a uoči početka sednice ispred zgrade okupili su se predstavnici pojedinih organizacija i opozicionih političkih stranaka koji se protive usvajanju tog plana

Reč je planu kojim je predviđeno širenje tramvajske mreže i BG voza, kao i izgradnja beogradskog metroa.

Foto: Informer

Među okupljenima ispred Skupštine Grada na Trgu Nikole Pašića bili su predstavnici Dveri, Demokratake stranke, udruženja građana "Bitka za Košutnjak, pokreta "Ne davimo Beograd", "Po meri metro".

Kako je rečeno, zbog poštovanja epidemioloških mera sednici mogu da prisustvuju samo oni koji su podneli primedbe na nacrt plan, pa tako oni koji nisu bili na spisku negodovali su, jer ne mogu da uđu na sednicu.

Foto: Informer

U jednom trenutku došlo je do gurkanja, pomerili su zaštitnu ogradu u nameri da uđu u zgradu, ali većih incidenata nije bilo.

Na licu mesta bili su pripadnici komunalne milicije koji se i dalje nalaze ispred skupštine grada, a većina okupljenih se razišla. Desetak njih je i dalje prisutno.

Foto: Informer

Među onima koji prisustvuju sednici je i Dobrica Veselinović iz inicijative "Ne davimo Beograd" koji je rekao da su taj pokret i razne druge organizacije podnele veliki broj primedbi na ovaj plan kojima preispituju, kako kaže, zašto je promenjena prva trasa linije metroa koja je više od 30 godina trebalo da spaja Zvezdaru, Cvetkovu pijacu i Zemun, na spajanje, kako oni tvrdi, dve prazne livade.

Komentarišući dešavanja ispred zgrade, glavni gradski urbanista Marko Stojčić je rekao da su ispred zgrade bili građani koji ne dozvoljavaju onima koji su podneli primedbe u roku da uđu na sednicu i obrazlože svoje primedbe.

Foto: Informer

On je rekao da je zainteresovanost za sednicu bila velika i da je stigao veliko broj primedbi, ali i istakao da su obezbeđeni svi uslovi za održavanje sednice.

S tim u vezi, podsetio je da je zbog epidemije korona virusa odlučeno da se sednica ne održu u zgradi Ineksa, već u Skupštini grada na Trgu Nikole Pašića zbog veličine prostora.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Evo još jednog "objašnjenja" ko je Boško Obradović! Opet on sa đilasovcima protiv države, izdajnik! A kao, on je "nešto novo"! Folirant lažljivi! "Trojanski konj" ali bez onog "trojanski"!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set