• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

04.11.2021

15:40

SADNJOM DRVEĆA NA SAVSКOM VENCU DO ZDRAVIJEG RAZVOJA DECE I ŽIVOTNE SREDINE

Opština Savski venac

Beograd

SADNJOM DRVEĆA NA SAVSКOM VENCU DO ZDRAVIJEG RAZVOJA DECE I ŽIVOTNE SREDINE

Podeli vest

Zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković i Član opštinskog veća Ljubomir Lovre posadili su danas zajedno sa mališanima 7 stabala japanske trešnje, vrbe integra i katalpe kao i ukrasno cveće na zelenoj površini vrtića Anđelak u ulici Birčaninova 18a

Sadnja je organizovana kao nastavak akcije „Za zeleniji Savski venac“ koju Opština sprovodi u kontinuitetu i osnaživanja saradnje sa Predškolskom ustanovom Savski venac u čijem sastavu je ovaj vrtić, kako bi se uticalo na podizanje ekološke svesti kod dece i poboljšanje kvaliteta vazduha koji udišemo.

Foto: Opština Savski venac

- Ovo je samo jedna u nizu akcija koju sprovodimo u cilju zaštite ekološke sredine i unapređenja lokalne zajednice. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu Opštinu a svako novo drvo je izvor života i zdravlja, te ovakvim akcijama doprinosimo očuvanju i unapređenju životne sredine – izjavio je zamenik predsednikaTripković i izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao bogatiji za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

Foto: Opština Savski venac

Edukacija mališana je važan korak za budućnost naše zajednice i jedan od glavnih ciljeva kojem smo posvećeni, a zajedničkim naporima možemo da ga ostvarimo. Opština se zalaže za podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod dece, i u tome mnogo znači saradnja sa PU Savski venac koja je uspostavljena kao podrška razvoju dece i sticanju navika da kroz učenje na najbolji način podignu svest o važnosti ekologije. Značaj projekta ozelenjavanja prostora na kom živimo je kontinuirana sadnja drveća koje će sutra našoj deci obezbediti kiseonik i biti prirodni respirator. Našom akcijom ozelenjavanja, društveno odgovornim ponašanjem i brigom o okolini želimo da budemo primer mnogima kako bi zajedno  dali doprinos i našim mališanima pružili zdravu i bolju sredinu u kojoj će odrastati.

Foto: Opština Savski venac

- Nastavićemo i u narednom periodu zajedno sa našim sugrađanima kroz slične projekte ozelenjavanja i uređivanja lokacija da smanjujemo zagađenost vazduha i Savski venac učinimo pravom zelenom oazom kako bi zelene površine mogle da budu jedan od uslova kvalitetnog života građana – poručio je Tripković.

Foto: Opština Savski venac

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set