• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Antonić

11.11.2021

13:53

DOBILA SAM KORONU PREKO MASKE?!? Gospođa u prodavnici šokirala i kasirku i mušterije

Beograd

DOBILA SAM KORONU PREKO MASKE?!? Gospođa u prodavnici šokirala i kasirku i mušterije

Podeli vest

Čitateljka Informera naišla je na krajnje neobičnu scenu u jednom beogradskom marketu. Ono što je jedna žena izjavila, ostavilo je u šoku većinu prisutnih kupaca

- Stajala sam u redu i mirno čekala. Odjednom se stvorila plava žena na kasi pored, stavila je svoje proizvode na pult i saopštila svima nama u redu da je ona poslednja, ali da samo želi da odloži ono što je kupila, pa će sačekati - počinje priču naša čitateljka Jovana.

Kako kaže, niko od prisutnih nije imao problem sa tim. Međutim, žena je nastavila da stoji ispred svih i čeka tu. 

- Ponovo niko nije pravio problem, ali pošto je stajala ispred svih nas imali smo priliku da primetimo da ona nema masku, odnosno, izvadila je masku i rukom je držala ispred lica, vodeći računa da je ne dodirne usnama, nosom ili obrazima.

Naša čitateljka kaže da je gospođa bila vrlo živahna, komentarisala je sa ženom koja je čekala u redu šta je kupila, tražila je od kasirke da otvore i drugu kasu. 

- Znate kako je dok stojite u redu, iz dosade slušate i pratite šta drugi pričaju. Nehotice sam obratila pažnju na ovu plavu ženu u četrdesetim godinama, vedrog duha, lepo obučena. Kad odjednom... "Ja sam dobila koronu preko maske i od tada je ne nosim", rekla je lepa gospođa, a mi iz reda smo zinuli - objašnjava Jovana i dodaje:

- Nastavila je da priča o teorijama zavere, o tome kako se korona širi preko maski i kako nas zato teraju da ih nosimo, a kada je videla zabezeknute poglede, povikala je "Ozbiljno, ozbiljno"!

Naša čitateljka kaže da je morala da podeli sa nama ovu priču ne bi li bar malo skrenula pažnju na ljude i stav uz koji, po njenom mišljenju, nikada nećemo pobediti koronu.

- Šta posle ovoga da očekujemo? Kad ovakav stavi ima žena u centru Beograda, u urbanoj sredini, kojoj su dostupni mediji, kako da se nadamo da će ljudi sa periferije ili iz sela da shvate važnost vakcinacije i nošenja zaštitnih maski - začuđeno se pita Jovana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predrag

pre 2 godine

Gospođo od nas sa periferije (ja sam iz Kruševca) očekujte samo visoku opštu kulturu koja neće podeliti ljude po regionima srbije. Sa Gazimestana pokazuje se pravac prema Kruševcu ne prema Beogradu, Kruševac je stara prestonica Srbije. Iz Kruševca su Knez Lazar i Kneginja Milica, Čkalja, baka Rada, Taško Načić, Vojin Ćetković, Bata Paskaljević, Radmila Savićević i još puno njih za koje vi mislite da su ne obrazovani i primitivni. Mi iz Kruševca i okoline ne gajimo toerije zavere i ne verujemo da je zemlja ravna ploča. Mogu vam reći samo SRAM VAS BILO.

Ja

pre 2 godine

E moja Jovana, u kakvoj si ti zabludi . Mediji, vakcine, neko se zarazio pored maski... Bolje da ništa nisi napisala. Izašao sam iz kovid bolnice i mogu ti samo reći da od nas četrdesetak tamo, samo nas dvojica nismo bili vakcinisani. Inače, rođen sam i živim u Beogradu. Zaboravi medije, isključi TV i uključi mozak!

Penzionerj

pre 2 godine

Zašto ste ovo i objavili. Dali laže i širi paniku, verovatno. Kako pojedini nose maske reda radi, nepravilno. Može doći do zaražavanja. Lepa gospodj, daleko od gospodje. Šta će misliti oni u manjim gradovima i selima? Zar mislite da ste vi Beogradjani najpametniji, koja glupost.

Cole5

pre 2 godine

Тако лепо Вас је израдила и пазарила преко реда. онако здраво сељачки без пардона... Вас који сте из центра Београда, који неумете да саставите простопроширену реченицу без употребе од неких модерних поштапалица "тако то, овај...", Вас чији су предци пре само педесет, сто или стопедесет година дошли у Београд у опанцима, кожуцима и лажигаћама и ретко ко од њих у сукненом оделу. Зато вређајући нас који нисмо, боже мој. Београђани вређате оне своје претке чије блато са њихових опанака носите на Вашим салонкама...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set