• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2021

20:58

VESIĆ NAJAVIO SJAJNE VESTI! Bez povećanja poreza na imovinu 2022. godine!

Beonfo.rs

Beograd

VESIĆ NAJAVIO SJAJNE VESTI! Bez povećanja poreza na imovinu 2022. godine!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da neće biti povećanja poreza na imovinu u 2022. godini i pojasnio da zakon definiše da porez prati vrednost cene nekretnina

Vesić je naveo da kako te cene rastu na teritoriji Beograda, to znači da se ekonomija razvija.

- Međutim, ne raste svuda cena i ne raste svuda pođednako, ali u proseku je to oko šest odsto na teritoriji grada za 2021. godinu. U skladu sa tim toliko bi trebalo i da poraste porez. Bez obzira na to mi smo doneli odluku da zbog pandemije i svega što se dešavalo naredne godine uvedemo dodatni kriterijum, a to je da niko neće moći da ima veći porez na imovinu, nego što je imao ove godine - rekao je Vesić za TV Vesti, a saopštio Beoinfo.

To je, kaže, ono što Grad dodatno daje građanima, dodajući da tako 2022. godine niko neće plaćati viši porez nego što je plaćao ove godine, a neki će plaćati i niži porez, kao što su zone u kojima su smanjene cene kvadrata.

Prema njegovim rečima, kada se pogleda budžet za 2022. godinu u njemu ima oko 700 miliona dinara za porez, što znači da ima više novoizgrađenih stanova, tako da je i veći obuhvat ljudi koji plaćaju porez.

Govoreći o budžetu Grada za narednu godinu Vesić je istakao da je zaključno sa jučerašnjim danom dobijeno oko 2.900 predloga građana, institucija, udruženja za korišćenje gradskog budžeta.

Najviše predloga je za uređenje parkova, igrališta, rekonstrukciju ulica, naveo je Vesić, i dodao da ima i predloga koje je Grad već predvideo, kao i pojedinih koji nisu za Grad, te će oni biti upućeni nadležnim institucijama.

- Kada budemo završili javnu raspravu 8. decembra, a svi građani i građanke na sajtu Grada Beograda mogu da daju svoje predloge, mi ćemo razmotriti sve predloge i svakome ćemo odgovoriti da li je njegov predlog prihvaćen. Prošle godine smo prihvatili gotovo trećinu predloga od više od 10.000. Sve što možemo mi prihvatimo i tako zajedno kreiramo budžet - naglasio je Vesić.

Kada je reč o Odluci o dodeli naziva ulica, kao i o Odluci o dodeli naziva obale na teritoriji opštine Novi Beograd, Vesić je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić predložio da leva obala Save od Brankovog mosta do Gazele dobije naziv ''''Obala jasenovačkih žrtava''''.

Beograd do sada nije imao obeležje jasenovačkih žrtava što je, kako je naveo, neverovatno i izrazio zadovoljstvo što "ova vlast ima snage da o tome otvoreno da priča”.

"Uređuje se i Staro sajmište koje će postati memorijalni centar i prirodno je da obala koja prolazi pored Starog sajmišta nosi ime jasenovačkih žrtava", naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima promenja su imena nekih ulica, čiji nazivi nemaju veze sa Srbijom.

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na projekat izgradnje beogradskog metroa i rekao da će prva linija biti završena 2028, a druga 2030. godine.

"Istovremeno sa prve dve linije metroa radimo i proširenje BG voza. Kada se sve to bude završilo, imaćemo 223 kilometra BG voza, što znači da ćemo uraditi novu liniju od Zemuna prema Surčinu, obuhvatiti nacionalni stadion, Aerodrom Nikola Tesla, centar Surčina i Obrenovac, ali ćemo kapacitete BG voza proširiti prema Mladenovcu i Lazarevcu, znači Sopot i Barajevo ćemo obuhvatiti, proširiti od Ovče prema Pančevu. Umesto sadašnjih 104 polaska dnevno, imaćemo 500", rekao je Vesić.

On je rekao da je na sednici Skupštine grada doneta i odluka da na taksi stanicama budu postavljeni mobilni toaleti, odnosno prostorije gde bi taksisti mogli da popiju kafu i generalno normalno da funkcionišu.

"Ipak, nije moguće na taj način urediti kompletno sva stajališta, kao Terazije ili Trg republike, ali može na 90 odsto taksi stanica. To ćemo uraditi i na okretnicama našeg gradskog prevoza gde bi trebalo omogućiti vozačima da imaju mesto za odmor", rekao je Vesić.

Kada je reč o sutrašnjem zasedanju Kriznog štaba, Vesić je rekao da će Beograd biti protiv svake nove mere koja znači dalja zatvaranja privrede.

"Mi moramo da nađemo meru između toga da radi privreda, tako isto mislim da škole moraju da rade", rekao je Vesić i dodao da se novi centar za vakcinaciju otvara sutra u Ikei.

Govoreći o proslavi Nove godine u Beogradu, Vesić je kazao da se ona organizuje na otvorenom.

"Imaćemo sjajan program na platou ispred Narodne skupštine i poštovaće se sve mere koje u tom trenutku budu na snazi", rekao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Čovek dva puta umire... ON ĆE ŽIVETI VEČNO ZBOG SVOJIH DELA! Vesić uputio emotivne reči nakon upisivanja u Knjigu žalosti!
Beograd

Čovek dva puta umire... ON ĆE ŽIVETI VEČNO ZBOG SVOJIH DELA! Vesić uputio emotivne reči nakon upisivanja u Knjigu žalosti!

Čovek dva puta umire, jednom kada umre fizički, drugi put kada umru njegova dela i sećanje na njega, a Milutin Mrkonjić je besmrtan, jer posle njega ostaje sve ono što je uradio za ovu zemlju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nakon što se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića

30.11.2021

10:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set