• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

08.12.2021

08:23

GRAĐEVINA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA! Kula "Beograd" biće najviša zgrada u Evropi, a posebnu priču krije 13. SPRAT

Beograd

GRAĐEVINA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA! Kula "Beograd" biće najviša zgrada u Evropi, a posebnu priču krije 13. SPRAT

Podeli vest

Kula "Beograd" u Beogradu na vodi od 168 metara, kao najviša zgrada u ovom delu Evrope, biće završena do kraja godine, a useljenje počinje na leto, saznaje Informer!

Ova velelepna građevina ima 42 sprata, a osim stanova u njoj će se nalaziti hotel "Sent Ridžis".
Hotel će se prostirati na prvih 11 spratova, dok će 220 ekskluzivnih stanova biti od 14. do 39. sprata, veličine od 57 do 171 kvadrata.

Zanimljivo je i da će kula biti prva građevina u Srbiji koja neće imati 13. sprat. Umesto njega predviđen je dupli nivo, gde će biti prostorije za tehničko održavanje. Na samom vrhu biće restoran i vidikovac, koji će biti prava turistička atrakcija.

Svetski a naše

Radove na najvećem gradilištu u Evropi juče je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom kompanije "Igl hils" Muhamedom Alabarom.

Beograd na vodi izgleda neverovatno i nestvarno, rekao je predsednik Vučić, a kako će tek izgledati kada se izgradi sve što je započeto...

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kual Beograd


- Sve su zgrade lepe, imaju posebno obeležje, kao i celo ovo naselje. Ovo je fantastično, izgleda kao novi mali grad! Radovi se završavaju na spoljnom delu fasade i do kraja godine kula će biti gotova, osim same kupole kule, koja će se tek raditi. Za doček 2022. kula će izgledati spektakularno! Biće osvetljena po ugledu na najpoznatiju kulu na svetu Burdž Kalifu u Dubaiju. Neka svi vide da i naš Beograd i naša Srbija mogu da izgledaju svetski - rekao je Vučić.

Burdž Kalifa

Burdž Kalifa je oblakoder koji sa svojih 829 metara predstavlja najvišu građevinu koju su ljudi do sada napravili. Nalazi se u centru Dubaija. Izgradnja je počela 21. septembra 2004. godine, a zgrada je završena 4. januara 2010. godine. Ima 160 spratova, a izgradnja je koštala 1,5 milijardi dolara.

Međutim, kako kaže predsednik, ovaj veliki projekat od početka je nailazio na prepreke, ali dolazi se do cilja.

- Nije uvek bilo lako, međutim, kada imate viziju i izgurate ovakav posao, to me čini veoma srećnim. Od bara, žabokrečine, nelegalnih baraka napravili smo prostor za divljenje, koji je najelitniji, sa najvećim šoping-molom u ovom delu Evrope. Uspeli smo jer smo verovali u snove koje smo sanjali, održali smo ono što smo narodu obećali. Imali smo dovoljno snage da se suprotstavimo svima koji su to pokušavali da spreče po svaku cenu jer su nam snovi, ono što će biti zapisano u istoriji, bili važniji od dnevne politike - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić u poseti Beogradu na vodi

Bolji život

Predsednik kompanije "Igl Hils" Muhamed Alabar naveo je da je ovo samo korak u napretku i želji da se uradi više za građane Srbije.

- Mi menjamo živote ljudi, unapređujemo društvo i poboljšavamo životni standard. Ovo naselje izgleda sjajno i pruža mnogo kvalitetniji život građanima Srbije. To je ono što ostavljamo deci - rekao je Alabar.

Pored kule "Beograd" i radovi na izgradnji zgrade "BV Terasiz" su pri kraju. Reč je o sedmoj zgradi u okviru Beograda na vodi, koja će biti useljena do kraja godine. Ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare su izgrađeni i bazen i teretana.

Zaključno sa ovom zgradom, na prostoru Beograda na vodi biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Vesić: Promenio izgled Beograda

Kako je ranije istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beograd na vodi je potpuno promenio izgled Beograda.

- Nas je Beograd na vodi vratio na investicionu destinaciju u svetu. Stan u Beogradu na vodi kao investiciona nekretnina donosi dosta veći profit nego da novac stoji u banci ili da se ulaže u neki drugi posao za koji zbog svetske krize nije sigurno kako će se razvijati - naveo je on.

Kvadrat najmanje 6.000 evra

Cene kvadrata za stanove su najviše u Srbiji i kreću se od 6.000 evra za kvadrat, i mnogo više. Tako se luksuzni dupleks od 150 kvadrata prodaje po ceni od 8.753 evra po kvadratu. Znači da je za uživanje u ovakvom stanu potrebno platiti 1.285.888 evra!

Činjenice 

Kula "Beograd" Zgrada "Terasiz"

visoka 168 metara

17 spratova

42 sprata

132 stana

od 3. do 11. sprata biće hotel "St. Ridžis"

bazen i teretana

od 14. do 39. sprata 220 stanova

sedma zgrada u okviru Beograda na vodi

od 57 do 171 kvadrata kreće se površina stanova

 

na 2. spratu bazen, teretana, spa-centar

 

40. sprat - restoran

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set