• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2022

15:31

Vesić obišao radove na asfaltiranju puta za Dubravu

Grad Beograd

Beograd

Vesić obišao radove na asfaltiranju puta za Dubravu

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju puta za naselje Dubrava u opštini Obrenovac i tom prilikom najavio da će Grad u narednom periodu realizovati nekoliko projekata u toj opštini

Vesić je, nakon što je obišao radove svojom pokretnom kancelarijom, rekao da je Grad u prethodnih osam godina uložio više od osam miliona evra u rekonstrukciju i izgradnju novih puteva u toj opštini.

- To znači da smo svake godine u Obrenovcu ulagali oko milion evra u izgradnju puteva - rekao je Vesić.

Naveo je da je u prigradskim opštinama od 2008. do 2013. godine urađena samo jedna ulica, te da se, kaže, sada značajno više ulaže u infrastrukturu u manjim mestima.

- U Dubravi živi većinom stanovništvo romske nacionalnosti, a to govori o tome da mi ne delimo ljude po nacionalnosti, već se trudimo da svi stanovnici Beograda dobiju iste uslove za život - rekao je Vesić.

Dodao je da Grad planira nekoliko važnih investicija na teritoriji opštine Obrenovac, te da je u planu da se raspiše tender za izgradnju gradske pijace.

Rekao je i da je Grad pomogao opštini da započne izgradnju akva parka.

Foto: Grad Beograd

- Sem toga više puta smo govorili o BG vozu i tome da se završava urbanizam kako bismo produžili BG Voz od Surčina do Obrenovca - rekao je Vesić.

Najavio je da će u okviru projekta "Čista Srbija" Grad početi izgradnju fabrika za preradu otpadnih voda i izgradnju kanalizacije koju će dobiti većina mesnih zajednica u Obrenovcu.

- Približavamo se trenutku da u Obrenovcu za četiri ili pet godina više nijedna kuća ne bude bez priključka za kanalizaciju -naveo je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se u obrenovačkim naseljima Mala Moštanica, Barič i Dren priprema asfaltiranje više od 40 malih ulica i ukazao da se na taj način poboljšava kvalitet života meštana.
 

Foto: Grad Beograd

Dodao je da put za Dubravu povezuje nekoliko sela, te da će meštani moći lakše da stižu do nekih lokacija.

- Ovo je aktivnost koja je planirana od strane mesnih zajednica u proteklom periodu i biće završena tokom ove godine - rekao je Čučković.

Nakon obilaska radova, zamenik gradonačelnika posetio je domaćinstvo Svete Pantelića, koji je tražio da se asfaltira put za Dubravu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set