• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2022

14:11

Vesić predstavio Strategiju razvoja Beograda do 2030. godine!

Beograd.rs

Beograd

Vesić predstavio Strategiju razvoja Beograda do 2030. godine!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će se današnji Beograd i onaj 2030. godine razlikovati po izgrađenom metrou, pet fabrika za preradu otpadnih voda, sedam novih mostova, dva tunela i sa znatno većom prosečnom platom

Predstavljajući Strategiju razvoja Beograda do 2030. godine, Vesić je kazao da će do tada Beograđani imati završene dve linije metroa koje će se protezati na 41,2 kilometara, i oko 235 kilometara prigradske železnice.

"Sve prigradske opštine, osim Grocke biće uvezane železnicom sa polascima u špicu na 10 minuta i na 45 minuta van njega. Trenutno se rade tri velike fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, Ostružnici i Obrenovcu. Takođe 2030. nijedno vozilo javno-gradskog prevoza neće ići na fosilno gorivo", naveo je Vesić.

Dodao je da je Grad Beograd od Evropske investicione banke tražio da do 21. februara raspiše konkurs za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava.

Ukoliko to ne učine, Grad će sam do 1.marta raspisati konkurs, naveo je gradonačelnika za TV Pink.

Foto: Beograd.rs

Naveo je i da je strategijom razvoja Beograda do 2030. predviđena izgradnja sedam novih mostova, dva na Dunavu i pet na Savi, a da se očekuje da tada prosečna plata u prestonici bude 200.000 dinara.

"Biće izgrađen Linijski park, kao i 100 manjih širom prestonice. Takođe predviđeno je uređenje terazijskog platoa, kao i širenje biciklističkih staza za 150 kilometara", najavio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je rekao i da su odbornici Skupštine grada na jučerašnjem zasedanju usvojili Plan generalne regulacije koji se odnosio na javne površine.

"Takvom odlukom smo zaštitili Adu Huju i Veliko ratno ostrvo da ostanu parkovi pokriveni šumom, dok će svi bespravno izgrađeni objekti morati da se uklone. Takođe smo zaštitili Makiš kao zelenu površinu, i zauvek je sačuvali, ali i sve otvorene zelene površine na Novom Beogradu. Sada tamo više nije moguće graditi", naveo je zamenik gradonačelnika.

Podsetio je da su odbornici usvojili i odluku da se stara šećerana, kao i stara toplana na Konjarniku prilagode prostoru za razvoj kulture i umetnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Informator SNS propagande za d

pre 2 godine

Ovi iz SNS mafije baronišu više nego Kristijan Golubović ?

Zlatokosa

pre 2 godine

Beograd mora dalje da se razvija. Po planu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set