• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

09:39

Vesić: Decembarska prosečna plata u Beogradu iznosila je 806 evra

Beograd.rs

Beograd

Vesić: Decembarska prosečna plata u Beogradu iznosila je 806 evra

Podeli vest

Prema zvaničnim podacima, na osnovu metodologije koju koristi Evropska unija, prosečna plata u decembru za Grad Beograd iznosila je 806 evra

Prema zvaničnim podacima, na osnovu metodologije koju koristi Evropska unija, prosečna plata u decembru za Grad Beograd iznosila je 806 evra, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Gostujući u jutarnjem programu TV Studio B, on je podsetio da je 2015. godine prosečna plata u glavnom gradu iznosila 433 evra.

U dve beogradske opštine prosečna plata već je prešla hiljadu evra i to su Vračar sa 1.099 evra i Novi Beograd sa 1.059 evra. To jasno pokazuje koliko se Beograd ubrzano razvija i kako u našem gradu raste životni standard stanovništva. Kada u Srbiji 2026. godine, prema programu Vlade, prosečna plata bude hiljadu evra, u Beogradu će biti od 1.280 do 1.300 evra – najavio je Vesić.

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Goran Vesić

Programom "Beograd 2030” predviđeno je da će u našem gradu 2030. godine prosečna plata biti veća od dvesta hiljada dinara, što je oko 1.700 evra, naveo je Vesić.

Danas, kada bismo isključili javnu upravu, prosečna plata u Beogradu bila bi od 140 do 150 hiljada dinara. Zaposlenost je veća, a ljudi koji se sada zapošljavaju imaju veće plate, jer se traži visokokvalifikovana radna snaga. Odavno smo prestali da budemo zemlja gde dolaze strani investitori koji traže radnike sa niskim kvalifikacijama – istakao je Vesić.

Investicije u Beogradu to pokazuju, među kojima je budući industrijski park u Borči, koji će zapošljavati oko deset hiljada ljudi, ali i brojne druge investicije, zaključio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jlazic9

pre 2 godine

Pa ,de li je Beograd Srbija stoko bezobrazna,50% radne Srbije prima minimalac od 40.000 djubre jedno smrdljivo i lazljivo.

nesko09

pre 2 godine

A prosecna penzija? 264 evra.Cime se hvalite,bedom?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set