• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2022

13:55

Vesić: Velika čast što je Beograd domaćin F4 Evrolige

Tanjug

Beograd

Vesić: Velika čast što je Beograd domaćin F4 Evrolige

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je ponosan što je srpska prestonica izabrana da bude domaćin završnog turnira Evrolige

Beograd će biti domaćin Fajnal-fora košarkaške Evrolige od 19. do 21. maja u Štrak areni.

"Kada smo podneli kandidaturu pre nekoliko meseci nismo znali da postoje šanse da budemo domaćini već ove godine. Čim se ukazala šansa, čitav tim u gradu naporno se borio. Radili smo sa Evroligom i dobili smo prliku da ponovo budemo domaćini kao 2018. godine", rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da je za Grad ovo velika čast - da ponovo bude dobar organizator i da bude bolji domaćini nego 2018.godine.

Foto: Tanjug

"Ovo je prilika i da promovišemo grad. Ovo je dokaz da je Beograd jedan od gradova u Evropi u koji svi žele da dođu i gde se osećaju bezbedno. U samo nekoliko meseci ćemo imati Svetsko prvenstvo u dvorani u atletici i završni turnir Evrolige. Zaista sam srećan što je Beograd postao grad za sve u Evropi i svetu i koliko smo u poslednjoj deceniji uspeli da promenimo imdž grada. Svi su dobrodošli, a na nama je da budemo dobri domaćini", poručio je Vesicć.

Vesić je dodao da je sa Evroligom postignut dogovor da se na svim utakmicama ove i sledeće sezone reklamira Beograd kao turistička destinacija.

Potpredsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige i direktor Štark arene Goran Grbović poželeo je svima dobrodošlicu na Fajnal for Evrolige u Beogradu i zahavlio se čelnicima ovog takmičenja što su prepoznali glavni grad Srbije kao grad košarke.

"Arena je uvek bila košarkaški hram, Beograd je košarkaški grad, Srbija je zemlja košarke o cemu svedoči i ova statua posvećena igri pod obručima ispred Štark Arene. Zato sa sigurnošcu mogu da konstatujem da je Evroliga napravila pravi potez kada je domaćinstvo ovogodišnjeg Fajnal-fora poverila našoj zemlji i našem glavnom gradu", rekao je Grbović.

On je istakao da će Arena biti spremna da ugosti najbolje ekipe i da će se potruditi da budelji domaćin nego 2018. godine.

Foto: Tanjug

"Iako je do početka finalnog turnira ostalo svega dva i po meseca moram da naglasim da ćemo u potpunosti biti spremni da ugostimo čertiri najbolja košarkaška tima Evrope i njihove navijače. Beograd je i 2018. godine bio vrhunski domaćin i besprekoran organizator Fajnal-fora, što su celnici Evrolige sigurno imali u vidu donoseci ovakvu odluku, i zato im se još jednom zahvaljujemo na poverenju koje su nam ukazali", rekao je Grbović.

Potrudićemo se da ovaj veliki sportski događaj iskoristimo na najbolji mogući način da iz Beograda u svet pošaljemo najlepšu moguću sliku, dodao je Grbović.

"Nema sumnje da će ljubitelji košarke uživati u vrhunskim utakmicama, ambijentu i svim pratecim sadržajima koji ce ovim povodom biti organizovani", poručio je Grbović.

Goran Šašić, predsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige 2022, poželeo je dobordošlicu svim ljubteljima košarke iz celog sveta i rekao da je cilj da Beograd i Srbija budu najbolji mogući domićini svima koji budu došli na Fajnal- for.

"Imao sam tu čast i priviligeiju da drugi put vodim pregovore između Ervolige i Grada Beograda. Činjenica da smo 2018. godine završni turnir Evrolige doveli u Beograd, bila je kruna moje karijere. Sada cu obavljati funkciju predsednika Organizacionog odbora", rekao je Šašić i zahvalio predsedniku Počasnog odbora Goranu Vesiću i Grboviću koji su uložili veliki trud i energiju kako bi Beograd ponovo bio domacin završnog turnira Evrolige.

Kako je naveo Šašić, u organizaciju i realizaciju ovog projekta biće uklljuceni Dejan Damjanović i Filip Sunturlić, kao direktori Lokalnog organizacionog komiteta, kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika.

Dodao je da će među clanovima Organizacionog odbora biti direktori KK Partizan i KK Crvena Zvezda, kao i predstavnici Ministarstva i gradskog sekretarijata.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što ce u Počasnom odboru biti Željko Obradović i Božidar Maljković, kao i predsednici KK Crvena Zvezda i KK Partizan, zajedno sa legendama srpske košarke kao što su Radmilo Mišović i Nenad Krstić", rekao je Šašić i zahvalio svima koji su pružili podršku da Beograd dobije ovo domaćnistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komsija

pre 2 godine

i igrace se sve dok Zvezda ne osvoji titulu. Nesto se ne secam da se tako brzo igralo negde, Za pet godina dva puta u jednom gradu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set