• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2022

08:52

Čišćenje deponije u Železniku! Vesić: Zajedno možemo da činimo naš grad lepšim i uspešnijim!

printscreen

Beograd

Čišćenje deponije u Železniku! Vesić: Zajedno možemo da činimo naš grad lepšim i uspešnijim!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u okviru akcije „Problem manje” radovima na uklanjanju deponije u naselju Železnik na opštini Čukarica

Događaju su prisustvovali sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinja Danilović, direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Foto: Beograd.rs



Vesić je rekao da mu je u razgovoru s građanima, koje je imao prošlog četvrtka, skrenuta pažnja na problem koji ima Tehnička škola u Železniku i da se danas taj problem rešava. 

Kao što vidite nije prošlo ni nekoliko dana, a već se taj problem rešava. Ovde su danas sva javna preduzeća koja će očistiti komunalni otpad, koji sprečava đake i njihove nastavnike da normalno dođu do škole. Na ovaj način rešićemo jedan veliki komunalni problem. Da bismo ovaj problem rešili trajno, moraćemo ozbiljnije da se pozabavimo ovim prostorom jer je ovo nekad bila industrijska zona, pa samim tim ima dosta nerešenih imovinskih odnosa – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovaj prostor se pretvara u ulicu, parking mesta će biti urađena i postavljena ograda, kako bi se sprečilo bacanje otpada i zaštitio prostor oko reke. 


Kada se bude završila fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici, ovaj deo grada dobiće kanalizaciju. Nije lako, ima mnogo problema u gradu, ali ako čujemo jedni druge i ukazujemo jedni drugima na probleme, stvari mogu da se rešavaju veoma brzo. Zato je važno da razgovaramo, da oni koji vrše lokalnu vlast budu upućeni u to kako da brzo rešavaju obične probleme građana. Ovde nema visoke politike, ovde ili uradite posao ili ne uradite – poručio je Vesić.

Ivana Mihailović, psiholog u Tehničkoj školi u Železniku, zahvalila je Goranu Vesiću i Gradu na podršci, na tome što su uvideli i rešili ozbiljan problem kao što je deponija ispred škole.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set