• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2022

14:17

OVAKO ČUVAMO USPOMENU NA BRATISLAVA PETKOVIĆA! Vesić posetio Muzej automobila

Beograd.rs

Beograd

OVAKO ČUVAMO USPOMENU NA BRATISLAVA PETKOVIĆA! Vesić posetio Muzej automobila

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas Muzej automobila. Obilasku je prisustvovao i predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović i direktor muzeja Bogdan Petković

Vesić je ovom prilikom izjavio da je ovo jedan od najoriginalnijih muzeja koji postoji od 1994.godine.

Muzej automobila je zadužbina Bratislava Petkovića odnosno njegov lični poklon Gradu. Da nije bilo njega mi danas ne bismo imali ovakav muzej kakav imaju mnogi veliki gradovi. Takođe ne bismo sačuvali deo naše istorije i autmobile koje su vozili naši predstavnici Vlade i kraljevi. Dugujemo zahvalnost Bratislavu ali i njegovom sinu Bogdanu koji danas vodi ovaj muzej i čuva uspomenu na oca ali i doprinosi da mi negujemo kulturu sećanja – objasnio je Vesić.

On je istakao da je obaveza Grada Beograda, kada se reše pravni odnosi sa ovom zgradom, da uredi muzej kako bi imao više prostora i više eksponata.

Odvojićemo novac da kupimo i druge eksponate koji će biti deo ovog muzeja. Na taj način bi ovaj muzej bio, ne samo muzej automobila što je njegova prvenstvena namena, nego i muzej sećanja na deo istorije Beograda. Posebno na deo između dva svetska rata kada se automobilizam razvijao i tražio svoje mesto pod suncem jer je u našoj zemlji omasovljen tek posle Drugog svetskog rata. Pozivam sve da posete ovaj muzej jer ima mnogo toga da se vidi i jer mogu da uživaju u raznim eksponatima koji pripadaju građankama i građanima Beograda – rekao je Vesić. 

Direktor Muzeja automobila Bogdan Petković  izjavio je da posetioci mogu da vide automobile koji imaju istorijsku vrednost za našu državu i grad.

Ovde su izloženi automobili kralja Aleksandra, Josipa Broza Tita, Dragiše Cvetkovića i drugih značajnih istorijskih ličnosti – rekao je Petković i pozvao građane da posete muzej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set