• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

05.06.2022

16:25

ZA GODINU DANA KROZ OVU USTANOVU PROĐE 150.000 DECE! Vesić čestitao Dečjem kulturnom centru sedam decenija postojanja: Želim im da dočekaju najpre sto, a onda i dvesta i više godina!

Beograd.rs

Beograd

ZA GODINU DANA KROZ OVU USTANOVU PROĐE 150.000 DECE! Vesić čestitao Dečjem kulturnom centru sedam decenija postojanja: Želim im da dočekaju najpre sto, a onda i dvesta i više godina!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas obeležavanju jubileja Dečjeg kulturnog centra Beograd, koji je kreativnim radionicama i velikim koncertom u Tašmajdanskom parku proslavio sedam decenija postojanja. Vesić je ovom prilikom čestitao zaposlenima rođendan, navodeći da je on proslavljen kako i svih ovih godina žive – sa decom

Dečji kulturni centar prošle godine dobio je nove prostorije koje sada sređujemo. Nalaze se na Dedinju, nedaleko od Muzeja „25. maj”. Takođe, sređen je i prostor nekadašnjeg Doma pionira, sada Dečjeg kulturnog centra u Takovskoj. Na godišnjem nivou kroz ovu ustanovu prođe oko 150 hiljada dece i imaju više od hiljadu programa – precizirao je Vesić u izjavi za Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

DKCB ima divnu ulogu u našem društvu, naglasio je Vesić, a to je da deca u njemu mogu da se edukuju, pohađaju radionice, kurseve i sekcije i da se druže. On je podsetio na jednu od naših najlepših manifestacija, koju organizuje Dečji kulturni centar, a to je Radost Evrope, kao i na Svesrpski dečji sabor koji povezuje našu decu i decu iz naše dijaspore.

Želim im da dočekaju najpre sto, a onda i dvesta i više godina, te da se uvek ovako lepo slavi i da oko njih bude dece jer oni zbog dece i postoje – zaključio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i direktor DKCB Dragan Marić.

Deca i  mladi imali su priliku da učestvuju u raznovrsnim kreativnim radionicama – Likovna radionica, Strip i karikatura, Atelje za primenjenu umetnost, Sportić i Ekološka radionica, a na koncertu su, između ostalih, nastupili Sergej Ćetković, Leontina, Tijana Dapčević, Zoe Kida, Mari Mari, Peđolino, Hor „Čarolija”. 

Foto: Beograd.rs

Beogradska institucija kulture, namenjena svoj deci sveta, počela je s radom davne 1952. godine. Posvećena umetničkom i kreativnom odrastanju dece, realizuje mnogobrojne kulturno-obrazovne programe, koji kod najmlađih podstiču radost stvaranja i omogućuju svestrani razvoj njihovih potencijala. Ponudom kvalitetnih programa, Dečji kulturni centar Beograd kreira sigurno okruženje za decu i mlade, u kojem oni sadržajno provode slobodno vreme i realizuju sopstvene talente i ideje u raznovrsnim ateljeima i studijima – u Muzičkoj igraonici, Horu, Vokalnoj grupi „Nađi svoju zvezdu”', Studiju glume, Engleskoj pozorišnoj radionici, Baletskom studiju, Likovnom ateljeu, Ateljeu za primenjenu umetnost, Radionici stripa i karikature, Radionici za grafički dizajn, Sportiću i Kreativnom zabavištu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set