• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2022

15:11

MI ULAŽEMO U OBRAZOVANJE! Vesić podelio besplatne udžbenike učenicima: To je velika olakšica za roditelje

informer.rs

Beograd

MI ULAŽEMO U OBRAZOVANJE! Vesić podelio besplatne udžbenike učenicima: To je velika olakšica za roditelje

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas komplet besplatnih udžbenika za narednu školsku godinu učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" na opštini Palilula

Vesić je rekao da je Grad Beograd kupio 34.000 kompleta udžbenika koje će izdavači podeliti školama do 20. juna, te da je za to izdvojeno oko dva miliona evra.

Foto: informer.rs

- Grad je prvi put kupio udžbenike prošle godine, ali je sistem bio takav da su se roditelji prijavljivali našoj Fondaciji, pa su dobijali naknadu za novac koji su platili za udžbenike - kazao je Vesić.

Naveo je da se ove godine taj proces skratio, te da roditellji više ne moraju da se prijavljuju za udžbenike, jer sva deca koja su upisana u školu imaju pravo da dobiju knjige.

Foto: informer.rs

Kako je rekao, od ove godine Ministarstvo prosvete dostavlja Gradu broj udžbenika i izdavača, zatim Grad direktno plaća izdavaču koji dostavlja komplete udžbenika osnovnim školama na teritoriji Beograda.

- Kupujemo četiri udžbenika - Svet oko Nas, Srpski jezik, Matematika i izabrani strani jezik. Cena paketa je oko 60 evra, ali to zavisi od izdavača - rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je Grad Beograd 31. maja potpisao ugovore za nabavku štampanih udžbenika sa 12 izdavačkih kuća, na osnovu broja učenika drugog razreda i broja budućih prvaka.

Foto: informer.rs

Zamenik gradonačelnika je rekao i da će Grad nastaviti da kupuje tablet računare za učenike osnovnih škola, te da je poslat zahtev Telekomu da se tableti nabave za učenike trećeg razreda.

- Nadam se da će to biti završeno na vreme i da će u septembru deca dobiti tablete. Ovo je velika pobeda za naš grad, jer ono što mi radimo nemaju mnogo bogatiji gradovi od Beograda i to je dokaz da mi vodimo računa i da ulažemo u obrazovanje - rekao je Vesić.

Direktorka Osnovne škole "Milena Pavlović Barili", Olivera Korošec, kaže da je besplatne užbenike u toj školi dobilo 165 učenika prvog razreda i 166 učenika drugog razreda.

- Besplatni udžbenici su velika olakšica roditeljima i veoma je važno što su stigli na vreme. Kod nas u školu dopremljeni udžbenici svih izdavaca, u narednim danima sledi distribucija roditeljima - kazala je ona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

METRO NEĆE REŠITI SVE GUŽVE U GRADU, ALI ĆE OMOGUĆITI DA SE BRŽE PUTUJE! Vesić: To je najvažniji projekat u mom i mandatu budućeg gradonačelnika
Beograd

METRO NEĆE REŠITI SVE GUŽVE U GRADU, ALI ĆE OMOGUĆITI DA SE BRŽE PUTUJE! Vesić: To je najvažniji projekat u mom i mandatu budućeg gradonačelnika

Najponosniji sam na projekat metroa i to je najveći infrastrukturni projekat koji se radi u Srbiji. Beograd je dovoljno veliki grad da bez metroa ne može da reši saobraćajne gužve. Kada budemo 2028. godine završili prvu liniju i 2030. drugu Beograd će biti potpuno drugačiji grad, sa skoro 47 kilometara metro linija. Izgradnja metroa je najvažniji projekat i za budućeg gradonačelnika i njegov tim, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić

16.06.2022

13:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set