• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2022

19:10

Pristalice Evroprajda stigle na stadion Tašmajdan, uskoro koncert

Zoran Sinko

Beograd

Pristalice Evroprajda stigle na stadion Tašmajdan, uskoro koncert

Podeli vest

Pripadnici LGBT zajednice i građani koji su došli da im pruže podršku stigli su do stadiona Tašmajndan, gde će biti održani koncert i žurka u okviru Evroprajda

Iako su nameravali da do Tašmajdana dođu Bulevarom kralja Aleksandra, policija ih je zaustavila velikim kordonom, kojim je blokirala prolaz tako da ih je pošto su krenuli od Ustavnog suda, "preusmerila" kod Crkve Svetog Marka, pa su kroz Tašmajdanski park i Ulicu Ilije Garašanina, stigli do stadiona.

Okupljeni su nosili zastavu socijal-demokratske partije Evrope, zastave u duginim bojama, Evropske unije i pojedinih zemalja EU, ali i jednu srpsku zastavu.

Iznad kolone proneli su veliku Prajd zastavu, u duginim bojama, dugu nekoliko metara, a među transparentima su i oni na kojima piše "Hoću prava, a ne gej premijerku" i "Moja mama me voli, get used to it"...

Među okupljenima su i izvestilac EP Vladimir Bilčik, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, lider "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović...

Među okupljenima se čuju i brojni strani jezici.

Na pocetku šetnje došlo je do incidenta, kada je jedan protivnik Evroprajda uleteo u povorku, ali ga je policija brzo savladala.

Tokom današnjeg održavanja Evroprajda, grupa protivnika tog skupa bacila je u Bulevaru oslobođenja baklje na policiju koja obezbeđuje centar grada, a više njih je policija rasterala sa Trga Slavija, javili su izveštači beogradskih medija.

Jedna grupa je pokušala da se probije ka Slaviji iz pravca Autokomande, ali ih je poliicja zaustavila.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set