• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.11.2022

13:30

ZAVRŠEN BEOGRADSKI POLUMARATON! Marokanac oborio rekord, trojica Srba u prvih 10!

Tanjug/Tara Radovanović

Beograd

ZAVRŠEN BEOGRADSKI POLUMARATON! Marokanac oborio rekord, trojica Srba u prvih 10!

Podeli vest

Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Kavalin Nahimana iz Burundija

El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona u trci na 21 kilometar, pošto je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. Dosadašnji rekord Beogradskog polumaratona iznosio je jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu (1:03:14). Treći je bio još jedan Kenijac Peter Mvaniki Njeru (1:03:28).

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pobednici Trećeg jesenjeg beogradskog polumaratona

Od srpskih predstavnika najbolji je bio Đuro Borbelj, koji je bio šesti. On je ostvario vreme od jedan sat, devet minuta i pet sekundi. Marko Ranković je bio sedmi (1:10:19), dok je Denis Firulović osvojio osmo mesto (1:11:42).

Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimana pobednica je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona u ženskoj konkurenciji. Nahimana je 21 kilometar istrčala za jedan sat, 13 minuta i dve sekunde. Druga je bila Lena Jerotić iz Kenije (1:15.44), dok je treće mesto pripalo srpskoj atletičarki Nori Trklji, koja je ostvarila vreme od jedan sat, 23 minuta i 39 sekundi.

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u trci na 10 kilometara. Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi. Treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine, koji je 10 kilometara istrčao za 32 minuta i 25 sekundi.

U ženskoj konkurenciji prva tri mesta na 10 kilometara pripala su srpskim atletičarkama. Pobedila je Milica Tomašević, koja je ostvarila vreme od 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi, dok je treća bila Jovana Stelkić. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu održane su dve takmičarske trke na 21 i na 10 kilometara, kao i porodična trka od 2,3 kilometra.

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu učestvovalo je 4.000 takmičara u sve tri trke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set