• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

23.01.2023

16:29

MA KAKVI RUSI, UKRAJINCI, SRBI POKAZALI DA VOLE KINEZE!? Novobeograđani iz Belvila im priredili iznenađenje, blago komšijama

printscreen

Beograd

MA KAKVI RUSI, UKRAJINCI, SRBI POKAZALI DA VOLE KINEZE!? Novobeograđani iz Belvila im priredili iznenađenje, blago komšijama

Podeli vest

Stanovnici zgrade u Belvilu dokitili su novogodišnju jelku u ulazu kineskim lampionima kako bi komšijskoj kineskoj porodici čestitali lunarnu Novu godinu

Januar je mesec dočeka novih godina, najpre kalendarske, pa srpske tradicionalne, a u subotu 21. januara dočekali smo i kinesku, lunarnu.

Nije neobično da se kuće i ulazi u stambene zgrade u to vreme ukrase jelkama i badnjacima, ali stanari zgrade u novobeogradskom naselju Belvil otišli su korak dalje i napravili novogodišnji „fjužn“ ukrasa. Oko jelke su dodali kineske lampione uz čestitku i objašnjenje na plakatu u hodniku, na kineskom i srpskom jeziku.

- Već dugi niz godina u našoj zgradi u Belvilu živi dosta ljudi iz drugih zemalja, tako da se može reći da je naš ulaz internacionalan. Neki su tu samo par meseci ili godina, a porodica Sinjuang je odlučila da ovde ostane trajno. U duhu dobrosusedskih odnosa i poštovanja prema našim dragim komšijama, čiji je drugi dom naša zemlja i naša zgrada, spontano se javila ideja da se u skladu sa kineskom tradicijom hol zgrade ukrasi tradicionalnom crvenom bojom i lampionima kako bismo produži slavlje - kaže za portal RTS-a stanar i upravnik zgrade Đorđe Šurlan.

Reakcije komšija, Kineza i ostalih, bile su više nego pozitivne.

- U našoj zgradi žive dve kineske porodice. Kako je ovo bio prvi put da se na ovaj način obeležava lunarna Nova godina, bili su oduševljeni i zajedno sa nama učestvovali u nabavci dekoracije. Ostale komšije sa kojima sam imao kontakt su podržale ideju i imali su pozitivne reakcije. Ovo je mali čin zahvalnosti i zajedničke sreće za komšije sa kojima delimo dobro i zlo - dodao je Šurlan.

Slično reaguju i posetioci sa strane koji ponekad zastanu da se fotografišu pored dekoracije.

Godina Zeca počela je 22. januara 2023. i trajaće do 9. februara 2024. Zec je simbol mira, dugovečnosti i prosperiteta, čega svetu u ovom trenutku nedostaje pa se vredi potruditi da ga dočekamo, nadajući se da će nam doneti to što po verovanju obećava. U ovu novobeogradsku zgradu je dobrodošao.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

I oni su pokazali koliko nas vole tamo sto nam tuku ljude, truju ljude i zagadjuju vazduh, zene nas erade ood njih za par crvenih i ne izdaju racune.

nikolaQu

pre 1 godinu

U kineskoj provinciji Heilongjian je izmerena najniža temperatura od kada ista se meri u Kini, bilo je čak -53 stepena celzijusa !

OTKRIVAMO, KOJI GRAD U SRBIJI JE NAJJEFTINI ZA ŽIVOT!? Hrana je ovde drastično jeftinija, a najviše cene nisu u Beogradu, već u...
Društvo

OTKRIVAMO, KOJI GRAD U SRBIJI JE NAJJEFTINI ZA ŽIVOT!? Hrana je ovde drastično jeftinija, a najviše cene nisu u Beogradu, već u...

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je prema poslednjim podacima prosečne cene na malol, a u pitanju su cene poljoprivrednih proizvoda u raznim gradovima Srbije. Grad koji prednjači po jeftinoći jeste Valjevo i građani ovog mesta izdvajaju najmanje novca za kupovinu poljoprivrednihproizvoda. Napravljena je i računica u odnosu na druga mesta u Srbiji, uključujući i Beograd

22.01.2023

19:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set