• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2023

13:52

U BEOGRAD DOĐITE ZBOG PROVODA I HRANE, A U NOVI SAD DA SE KULTURNO UZDIŽETE! Srpski gradovi u vrhu liste američkog turističkog časopisa

printscreen

Beograd

U BEOGRAD DOĐITE ZBOG PROVODA I HRANE, A U NOVI SAD DA SE KULTURNO UZDIŽETE! Srpski gradovi u vrhu liste američkog turističkog časopisa

Podeli vest

Popularni američki magazin "Conde Nast Traveler" koji se bavi turizmom, predstavio je dva srpska grada - Beograd i Novi Sad

Srpski gradovi našli su se na drugom mestu njihove liste.

Novi Sad predstavljen je kao "kulturna enklava kroz koju se promoviše kreativnost i različitost".

- Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten uz reku Dunav - navodi se u magazinu prilikom opisa Novog Sada.

Foto: kupujemprodajem.com

Nebo iznad Novog Sada, noću... Mesto koje je inspirisalo američki magazin

U razlozima zbog čega je vredno posetiti Novi Sad pomenuta je i jedna čuvena fabrika svile koja je danas pretvorena u jedan od najpoznatijih kulturnih centara u gradu.

Ukoliko ne znate o čemu se radi, u pitanju je fabrika čiju je zaštitu inicirala lokalna zajednica, a kasnije je uvrštena u panevropsku inicijativnu zaštite industrijskog nasleđa.

Fabrika je danas samoodrživ centar kreativnosti u Novom Sadu, tačnije, mesto na kome se organizuju mnoge zanimljive i korisne radionice, izložbe i kulturne postavke, ali i poetske i koncertne večeri kao i razni ostali kulturni sadržaji.

Foto: Aleksandar Milutinović

Lepote Novog Sada


Beograd je, za razliku od Novog Sada, predstavljen kao mesto u koje morate otići ukoliko želite da isprobate izvrsne kulinarske specijalitete i lumpujete do zore.

Opisuju ga kao grad u kojem je "noćni život" na izuzetno visokom nivou, te ga časopis "Conde Nast Traveler" poredi sa Berlinom devedesetih godina, međutim, američki list tvrdi da će ovo biti njegova nadograđena verzija kada se na Beogradu na vodi otvori hotel smešten u okviru najvišeg nebodera na Balkanu.

Foto: Shutterstock

Noći u Beogradu, nešto po čemu je naša prestonica postala prepoznatljiva


U članku poznatog magazina je još i spomenuto da u Beogradu možete posetiti brojne "fensi" restorane u koje, pored naših ljudi, dolaze i brojni posetioci iz inostranstva, a koje vodi jedan nagrađivani kuvar Gilijum, takođe naširoko poznat.

Foto: Informer

Beograd na vodi, prema pisanju američkog magazina, plasiraće nas nas u "nadograđenu" verziju Berlina

 

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set