• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

04.04.2016

15:37

Bogoljubu Kariću nagrada "Lider nove Rusija"

Društvo

Bogoljubu Kariću nagrada "Lider nove Rusija"

Podeli vest

Priznanje Ruske federacije “Lider nove Rusije“ dodeljeno je Bogoljubu Kariću, a svečana ceremonija uručenja održana je u Kremlju, navode iz pres službe BK

Kako se navodi, Rusija to priznanje dodeljuje svake godine zaslužnim pojedincima koji učestvuju u stvaranju nove moderne Rusije.

- Pripala je čast i meni da budem dobitnik tog velikog priznanja Ruske federacije za sve ono što je porodica Karić poslednjih 35 godina učinila u Sovjetskom Savezu osnivanjem prve privatne jugoslovensko-sovjetske kompanije - kaže Karić.

Prema njegovim rečima “tu su i banke, osiguravajuće kompanije, građevinske firme, prvi privatni univerzitet sa 20 000 studenata danas“.

- Nagrade se uručuju najzaslužnijim građanima, tako da i mi Pećanci, Srbi, imamo sada to zadovoljstvo i čast da budemo među najuglednijim građanima, ne samo Ruske federacije nego mnogih drugih iz celog sveta koji su ovde večeras, od Amerikanaca do Japanaca, a koji su takođe učestvovali i učestvuju u izgradnji moderne i ekonomski jake Rusije - rekao je Bogoljub Karić.

Ističe se da je nagrada osnovana je s ciljem okupljanja vodećih predstavnika biznisa iz različitih regija Rusije i profesionalaca svoje struke, koji doprinose regionalnom razvoju kroz razmenu profesionalnog iskustva i primenu najviših tehnoloških dostignuća.

"Lider nove Rusije“ nagrada je podržana od državnog vrha i najviših instanci u Rusiji, a i sam predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je istakao da državne i poslovne relacije moraju da se zasnivaju na zajedničkoj poslovnoj filozofiji, partnerstvu i ravnopravnom dijalogu.

Bogoljub Karić je ujedno i prvi čovek iz Srbije i bivših jugoslovenskih zemalja koji je dobio ovu prestižnu nagradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija