• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Nedeljković - M. Dudvarski

07.04.2016

10:58

NEVEROVATNA PRIČA! Dečak-nasilnik koji je PREBIO čika Rašu Popova postao - odlikaš!

Društvo

NEVEROVATNA PRIČA! Dečak-nasilnik koji je PREBIO čika Rašu Popova postao - odlikaš!

Podeli vest

Maloletni Ivica N., koji je pre dve godine sa starijim bratom Jovicom. N. napao književnika Rašu Popova, postao je jedan od najboljih đaka

Video sam ja da su to inteligentni mladići. Deca nisu kriva zbog nasilničkog ponašanja, oni su samo oruđe u rukama svojih roditelja
Raša Popov

Ivica N. (12), dečak koji je pre dve godine pretukao književnika Rašu Popova, postao je jedan od najboljih učenika u svom razredu! On sada pohađa drugi razred Osnovne škole "Vožd" u Beogradu, a učitelji kažu da je vredan, uredan i pažljiv na času.

Popov, koji je posle ovog incidenta dugo imao traume, nije krio radost što je Ivica N. uspeo da se vrati na pravi put.

Odličan program

Ivica N. u Zavodu za vaspitanje dece i omladine pohađa "PIT program" (program intenzivnog tretmana), koji se u ovoj ustanovi uspešno realizuje od 2004. godine.
- U ovaj program uključena su deca do 14 godina sa teškim poremećajima u ponašanju koja su već bila u sistemu socijalne zaštite, ali bez rezultata. Do sada je program prošlo 17 dečaka, a više od 90 odsto njih više nisu pokazivali problematično ponašanje. Zbog toga je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja pokrenulo akciju da se taj program proširi i na druge gradove u kojima postoje zavodi za vaspitanje dece i omladine - Knjaževac, Niš, Banju Koviljaču, Pančevo, Sombor i Belu Crkvu - navodi Rolović.

- Drago mi je što je on sada dobar đak, video sam ja da su to inteligentni mladići. Ne bih voleo da ga vidim jer ne volim da obnavljam to traumatično iskustvo. Nekoliko meseci sam zbog tog događaja bio konstantno u strahu. Ipak ponavljam, deca nisu kriva zbog nasilničkog ponašanja, oni su samo oruđe u rukama svojih roditelja - rekao je Popov za Informer.

Ivica N. je nakon incidenta koji se desio u novembru 2014, kada je zajedno sa svojim starijim bratom Jovicom N. (13) napao Rašu Popova, smešten u Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. U trenutku kada je na osnovu sudske odluke oduzet od roditelja i upućen u Dom, Ivica nije znao ni da se potpiše, a zajedno sa svojim bratom imao je više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa.

Danas je Ivica jedan od najboljih učenika u svom odeljenju i ponos celog Zavoda za vaspitanje dece i omladine. Direktor ove ustanove Dragan Rolović potvrđuje za Informer da je njihov štićenik, mali Ivica, kako ga zovu, u prethodne dve godine ostvario ogroman napredak na svim poljima, a posebno kada je u pitanju škola.

Učitelji ga hvale da je vredan, pažljiv, da su mu knjige uvek uredne i da voli da ide u školu
Dragan Rolović, direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine

- Mali Ivica je veoma dobar đak! Učitelji ga hvale da je vredan, pažljiv, da su mu knjige uvek uredne i da voli da ide u školu. Kako sam čuo, najbolji je u pisanju i likovnom. Vrlo je inteligentan, a naš vaspitač Dejan Živković uspeo je da mu usadi radne navike, što je jako važno. Iako je još u riziku, pre svega zbog svoje porodične situacije, svi iskreno verujemo da će priča o malom Ivici ići u dobrom smeru - kaže Rolović.

 

Anketa

 

 

 

 

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 8 godina

Drugi razred? Znaci presao je na latinicu i racunanje do 100, pa to je buduci Tesla. \n

ZZ

pre 8 godina

E moj Mile koji si ti car! Podsmevas se tudjoj muci! Pretpostavljam da je tebi mama namestala krevet do gimnazije, pa likujesh kako si vunderkind jer si naucio latinicu pre nego sto si napunio 12. Svaka cast!

VODJA

pre 8 godina

Sta sad treba svi da navalimo na Rasu kao boksersku vrecu da uspemo ,bezte bre

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17