• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

25.11.2016

14:38

RUDANKA NA DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Da li vas je i danas prebio?! A imate otrov za pacove...

Društvo

RUDANKA NA DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Da li vas je i danas prebio?! A imate otrov za pacove...

Podeli vest

Kontrovezna hrvatska autorka Vedrana Rudan ovu priliku nije mogla da propusti. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama inspiracija je njene nove kolumne

Kolumnu pod naslovom "Ah, danas je naš dan" objavila je na svom portalu rudan.inf, a mi vam je prenosimo u celosti.


"Danas ćete po portalima vidjeti manekenke kojima je netko talentiran na licu naslikao masnice. Tamnoljubičaste, žutozelene, gotovo crne. Sve će one u vas gledati pogledom krave koja kuži da će za koji tren biti ubijena, smrznuta, pa po našim marketima u komadima prekrivena folijom prodavana idućih deset godina.

Danas ćemo možda čuti, a možda i nećemo, zašto mužjaci prebijaju ili ubijaju svoje najdraže komade. Kurve loše kuhaju, žele se razvesti, ne žele raširiti noge šefu, govore kad ne treba, ne šute kad treba. Imamo Hrvatsku a ništa se ne mijenja? Nije sve baš tako crno. Po portalima, novine ne čitam, sve se češće oglašavaju autori širokih vidika koji se zgražaju nad klanjem hrvatskih žena pa onda na tu temu pišu patetične tekstove.

Ne znaš šta je gore. Kad te "tvoj čovjek" tresne ili kad naletiš na pjesmu u prozi nadahnutog kretena koji sitno veze kako mame i tete i sestre ne treba ubijati. To je fuj i još je FUJ! Ma, ne serite, dečki. Zašto vas ima po portalima a nema u životu? Naši političari, najčasniji muži među hrvatskim mužima, izgledaju ili poput neandertalaca, tako se i ponašaju, ili poput seoskih popova, tako se i ponašaju. Svi oni mlate svoje žene ovako ili onako. Nekima razbijaju lubanje, druge vrijeđaju pred čitavom nacijom jebući siroticu iz sjene. Na kraj pameti im ne pada pripustiti žene svom koritu u kome već dvadeset i pet godina drže proždrljive svinjske njuške, neka se sirote svinje ne uvrijede.

Nisam baš sa prevelikom pažnjom nedavno čitala tekst o ženi koja je, aleluja, ubila svoga dragoga. Dobila je deset godina robije jer je "prekoračila nužnu obranu". Kad je on na nju nasrnuo u namjeri da je razbije ona je, umjesto da mu se sama prostre na kuhinjskim pločicama, uzela nož u ruku i skratila si muke. Da nas je više takvih ne bi nam trebao ovakav jedan dan gdje nas svi mužjaci "nove generacije" žale.

Public

Ona ženska dobila je deset godina. On bi na njenom mjestu dobio "obavezno liječenje" od nečega, na jedno šest mjeseci, susjedi bi rekli da je bio "tih i povučen", psihijatri bi rekli da je bio "neubrojiv", sutkinja bi prihvatila nalaz "vještaka", žrtvi bi se našle otegotne okolnosti. Šetala je kasno noću u minici parkom, otišla je u kino bez muževljeve dozvole, juha nije bila vruća a muž je bio u ratu... Tu je u pravilu i vješt odvjetnik koga plaća šira i uža rodbina jer rodbina zna da njemu ne bi pao mrak na oči da kurvetina nije prešla granicu.

Jebite se, ženske moje. Ako smo spale na to da jednom godišnje čitamo o sebi glupe tekstove iz pera polupismenih mužjaka, ako nas ne smeta kad nam muž pred djecom razvali glavu, ako godinama strepimo hoće li svinja doći doma pijana ili samo "dobre volje", ako nam je normalno da nas jebe samo kad se njemu hoće, ako mislimo da ga ne možemo napustiti jer će nas naći pa ubiti, ako pušimo priču bolesnika sa portala kako je "psihičko nasilje nad muškarcima od strane žena gore od smrti"...

UČINIMO NEŠTO! Imam ideju. Nož nije rješenje. Robijati deset godina se na neki način isplati ali možete vi to i bolje. Predlažem otrov. U Hrvatskoj zbog fibrilacije atrija, i ja je imam, stotine tisuća staraca i mladih pije Martefarin ili nešto slično. Martefarin je otrov za štakore, radi po principu razređivanja krvi. Djeluje na dulje staze. Do njega možete doći bez problema. Uvalite mu nekoliko tabletica u njegovo najdraže piće. I čekajte.

Razgovarala sam sa patolozima. U Hrvatskoj možeš ubiti koga hoćeš, ako si malo maštovitiji neće ti pasti vlas s glave. Prije pogreba svakako platiti nekome da ga ne seciraju. Nije neka lova. Kremirati ga. Na pogrebu u dubokoj crnini vrištati i pokušati se baciti u raku.

Da li vas je i danas prebio? Jest. Hoće li vas za koji dan ubiti i dobiti rad za opće dobro? Hoće. Jesam li vam rekla kako? Jesam. Da li sam udovica? Jesam. Govorim li iz prve ruke? Govorim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 7 godina

Kada vidim kako se iživljavaju nad životinjama za ljude me zabole.

Lala iz Banata

pre 7 godina

..." Волео је коње - више нег* људе "...!

CICKA

pre 7 godina

Potpuno i kompletno razocarenje posle ovakvog teksta iz pera Vedrane Rudan , izgleda da je onomad predstavnica NATOa Milicevicka bila u pravu u vezi Vas .Jadno i bedno od obrazovane zene , ovo je isti jad kao i od strane muskaraca koji se bave prebijanjem zena , ne razlikujete se cak ste i gori gospodjo Rudan, da mi je neko pricao ne bih verovala sta sam procitala od obrazovane zene , ovo pisem kao osoba koja je dozivela ovakvo trovanje

Barbara Liry

pre 7 godina

Napisi ti neso "pametnoga" jer si: "...osoba koja je dozivela ovakvo trovanje..." Tvoja domena (na zalost), ali nisi posegnula za perom i obelodanila, suprotstavila se... bilo sta. Uradi nesto, ako ne za dobro drugih, ono bar za sebe. Ovako (bla, bla, bla...) kritika radi kritike onih koji cine bar nesto (sto mogu).

CICKA

pre 7 godina

То је пре свега домена онога који је отровао ,домена друштва у коме се налазимо, домена полиције која не би могла да открије како ме је отровала јер сам закаснила са пријавом, тако су ми макар они рекли, али није да нисам борила ја се борим и дан данас , она мирно чита коментаре и смишља како ће и шта даље да уради, полиција такође чита коментаре и не реагује , али овде у тексту се ипак саветује некоме криминално дело тровање, па ово читају разни људи , и стари и млади , па нисмо у каменом добу аман када постоји полиција и судство ма какви да су а поготову да трујете некога због љубоморе , аман људи

Batabosque

pre 7 godina

За такве јуначине се треба психички припремити (набавити и ватреног оружја и отрова и бензина или чекати да заспи). Нарочито за оне који чешће бију па изнова прете, јер нису задовољни уметничким радом, или их штити милиција, држава, психолози, еколози. После нека се боре за свој дан, да чујемо и за њихову угроженост. Напред жене, кад су мушки јадни и бедни и свак са њима ради шта хоће, а фирма пропада!!!

Smiljana

pre 7 godina

Gospodja, Rudan, imate Mu.a, svaka cast. Jedna mi je seastra sahranjena, a druga ce uskoro, tucene su, kad god se njihovim muzevima prohtelo, mahom pijani,m ljubomorni, a kad im se bilo sta ne svidja.... Javljali smo, molili dozivali policiju, on uvek dobar sdas svima, (djukela, nesme tako sa drugima, kukavica itd.) Naravno, preti ako ga napusti da ce joj ubiti celu familiju, plasila ga se jadna, a i ova sestra bolesna i dan danas, sem fizickog nasilja, tu je psihicko svakodnevo zlostavljanje i ako to traje decenijama... Sto se mene licno tice, ja bih vise zelela da me nema...Nemogu da to cujem ... inace otisla sam daleko da to ne gledam....

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija