• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

08.12.2017

20:07

​(VIDEO) ŠIPTARI U ŠOKU, TRAMP ĆE GLEDATI FILM O POGROMU SRBA NA KOSOVU: Kopije filma stižu i svim kongresmenima!

Društvo

​(VIDEO) ŠIPTARI U ŠOKU, TRAMP ĆE GLEDATI FILM O POGROMU SRBA NA KOSOVU: Kopije filma stižu i svim kongresmenima!

Podeli vest

Film Borisa Malagurskog "Kosovo - momenat u civilizaciji" uskoro će dobiti gotovo svi američki kongresmeni, ali i predsednik SAD Donald Tramp

Malagurski je sa saradnicima u Pošti Srbije predao pošiljke za američke kongresmene sa DVD-ijem filma. 

Kako je objasnio, budući da je "Kosovo momenat u civilizaciji" pomenut u kongresnoj dokumentaciji kao film koji je osudio Ramuš Haradinaj, želeo je da kongresmeni pogledaju film.

- Želeli smo da uradimo nešto posebno da kada su kongresmeni već pročitali nešto o filmu da mogu i da ga pogledaju i da saznaju istinu o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji - rekao je Malagurski.

On je pokazao i pošiljku uz propratno pismo namenjenu predsedniku Donaldu Trampu, dodajući da će istu takvu dobiti i potpredsednik Majk Pens, kao i brojni uticajni kongresmeni.

Printskrin/Fotomontaža

- Šaljemo film pre svega predsedniku Trampu, da vidimo šta će on da kaže, a nadamo se da će on i da odgovori na pismo koje šaljemo njemu i svim kongresmenima - rekao je Malagurski.

Svako pismo je, kako je istakao, sam lično potpisao - svih 200 komada i svakome na ime i prezime, uz nekoliko podataka o projektu. Film će, dodao je, dobiti i senator DŽon Mekejn.

(VIDEO) PANIKA U PRIŠTINI ZBOG SRPSKOG FILMA: Albanci u neviđenoj frci jer SRBIJA POREDI KOSOVO SA ISIS!

- Njemu smo poslali reda radi, znamo da on neće promeniti mišljenje, ali neka i on zna da ga gledamo i pratimo šta radi - primetio je autor filma.

Prema rečima Malagurskog, u propratnom pismu između ostalog je navedeno da je na Kosovu i Metohiji uništeno 150 crkava i manastira, kao i da je ovaj film, iako miroljubiv, doživeo osudu Ramuša Haradinaja.

(VIDEO) TRESAO SE AMFITEATAR FPN od aplauza Arnou Gujonu posle predavanja!

U pismu takođe stoji i razlog za slanje pošiljke.

- Cilj je da naglasimo važnost ovog projekta i da podignemo svest u vezi sa kulturnim nasleđem na KiM. Nadamo se da ćete nam preneti vaše utiske. Naš cilj je i da inspirišemo kongresmene da nam odgovore, da čujemo šta oni misle i da li imaju neki konkretan predlog o tome kako da se zaštiti srpska kulturna baština - kaže Malagurski.

Vreme je, naglasio je, da lobiramo za naše interese koji se neće ostvariti sami od sebe, a i ova akcija je deo nastojanja da se ti interesi promovišu.

Kako je dodao, namera je bila da pošiljka stigne pre Božića kako bi kongresmeni mogli film da pogledaju za praznike, a zatim i da nam odgovore nakon praznika.

GENERAL DIKOVIĆ: Nerešen kosovski čvor, NAJVEĆA PRETNJA SRBIJI!

Malagurski se takođe zahvalio svom timu koji mu je pomagao u realizovanju ove akcije, kao i svima koji su donirali za nju. Među njima su i Pošte Srbije koje nisu naplatile poštarinu za pošiljke, ali i brojni donatori iz zemlje i inostranstva. 

Autor filma se takođe zahvalio Sputnjiku, glavnoj urednici Ljubinki Milinčić i novinarima i snimateljima redakcije na medijskoj podršci.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 6 godina

SIgurno hoce, da vidi gde mu je Bil stao pa da on nastavi.

istina

pre 6 godina

Hahahahaha da bas ce oni da prime te posiljke zato sto ih je ovaj debil poslao bas se slatko nasmejah

Banjola Macindo

pre 6 godina

То је добар потез. Надамо се да ће и локално становништво у целој Србији имати прилике да погледа филм и да ће доћи до истинског помирења две нације.

Adhurim Azemi

pre 6 godina

sta stime mozeto postici???zar svjet cirav i noje video 1999 god kako srpska vojska i policija masakrio u svom donovima 11 hilada albanaca sta to znaci sa vas srbi??zar jos moslite da ste neko u ovom zwmlju zaboravite tek tad imacete sa svaku agresiju ta platote vi zivi i jos nove genereciju koji dolaze viste najvece sramota u svetu za to bolje je zavezte usta.

Mima

pre 4 godine

Koji zluradi komentari.Mislim da je ovaj potez dobar,valjda ce od svih neko pogledati film,svaka cast svima na realizaciji filma i hvala.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija