• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

03.04.2018

16:49

AKO NATO STISNE, SRBIJA BI MOGLA U RUSKI VOJNI SAVEZ: Sada za tim nema potrebe, BEOGRAD JE DOVOLJNO JAK!

Društvo

AKO NATO STISNE, SRBIJA BI MOGLA U RUSKI VOJNI SAVEZ: Sada za tim nema potrebe, BEOGRAD JE DOVOLJNO JAK!

Podeli vest

Potpredsednik Odbora za spoljnu politiku Gornjeg doma ruske skupštine Vladimir Džabarov kaže da ne veruje da će Srbija postati deo alijanse ODKB. S druge strane Pjotr Iskenderov, istraživač Instituta za slovenske studije Ruske akademije nauka, kaže da ako NATO pojača pritisak, onda zemlja mogla da se zaista okrene ODKB

Džabarov je za list "Izvestija" reagovao na izjave lidera SRS-a Vojislava Šešelja o potrebi da se Srbija približi Rusiji i partnerima, kako bi se udaljila od NATO. 

- Srbija i Rusija imaju posebne odnose. Raduju nas želje da se ure u ODKB, ali koliko razumemo, malo je verovatno da će se to desiti. Srbija je opredeljena kao neutralna - rekao je Džabarov.

Ruski list se poziva i na diplomatski izvor iz Srbije, koji je naveo da "planovi da se uđe u bilo kakav politički ili vojni savez nisu na državnoj agendi".

Izvestija podseća da Vašington želi da ugura Srbiju u NATO kako bi SAD kontrolisale ceo Balkan.

Pjotr Iskenderov, istraživač Instituta za slovenske studije Ruske akademije nauka, kaže da bi to mogao biti dvosekli mač.

- Ako NATO pojača pritisak, onda bi istinske antizapadne snage mogle da preuzmu pozicije u Beogradu i onda bi zemlja mogla da se zaista okrene ODKB i drugim organizacijama u postsovjetskom prostoru - rekao je Iskenderov.

Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti je međunarodna organizacija, koja se bazira na bezbednosno vojnoj saradnji i predstavlja pandan NATO alijansi na prostoru bivšeg SSSR.

Članice su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgistan, Tadžikistan, a zemlje posmatrači su Avganistan i Srbija.

(VIDEO) LUDILO NA OSTRVU! BRITANCI ŠIRE PANIKU, RUSKI DRELJ JE BOMBA pravljena za ZAPOČINANJE TREĆEG SVETSKOG RATA!

(VIDEO) ŠEŠELJ: Nemamo mi vremena za S-300, JEDINI SPAS JE SAVEZ SA RUSIJOM!

PUTIN ĆE RASPOREDITI NUKLEARNO ORUŽJE NA JUGU SRBIJE?! Albanski mediji "otkrivaju", nova ruska baza u Preševu biće opremljena RAKETAMA SREDNJEG DOMETA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Па нас је НАТО већ... - "Стисно"....?! А ми... - Ништа...! Боле нас... - Q r.c...! Навикли смо...!

tmujo

pre 6 godina

koliko vidi, jenkiji napadaju samo posmatrace u ODKB,izgleda da je vreme za promenu statusa.

Dane

pre 6 godina

Nato samo na slabije udara,već je jednom polomio zube,neverujem da će ikad više i mi smo U N.

nenad

pre 6 godina

Srbija da pozuri sa odlukama inace ce nas zapad rasparca.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija