• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

26.09.2018

21:22

(FOTO) CEO KRUŠEVAC MIRIŠE NA PEČENU PAPRIKU: Počelo takmičenje u pravljenju ajvara "Izađi mi na teglu"!

Društvo

(FOTO) CEO KRUŠEVAC MIRIŠE NA PEČENU PAPRIKU: Počelo takmičenje u pravljenju ajvara "Izađi mi na teglu"!

Podeli vest

Grad Kruševac je danas zamirisao na najprepoznatljiviji srpski brend. Ovdašnja Turistička organizacija i Produkcijska kuća ,,Pro Division Events d.o., su na glavnom gradskom Trgu kosovskih junaka organizovali zabavnu i jedinstvenu manifestaciju prepoznatljivog naziva „Izađi mi na teglu,,

Ovaj neobična, autentičan i prepoznatljiv, najveći karavan na Balkanu, posle 40 dana iz Beograda je stigao u staru srpsku prestonicu.

Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević, a učesnike takmičenja u spremannju ajvara i brojne goste na trgu pozdravila je direktorka Turističke organizacije Suzana Milosavljević. Posle je uz besplatno posluženje gopstiju, otpočeo celodnevni kulturno zabavni program.

Foto: R. B.

Sa gradskog Trga kosovskih junaka celim gradom odjekivakla je zabavna muzika i širio se miris dima, paprike i ajvara. U ovom trećem takmičenju u spremanju ajvara u Kruševcu učestvuje 15 ekipa.

Potsećamo,prvi u nizu događaja održao se na Adi ciganliji 17. avgusta, potom se karavan selio u Brus, pa Kuršumliju, Vlasotince, Vladičin Han, Barajevo, Lazarevac, Zlatibor, Valjevo, Kraljevo, Suboticu, Kanjižu i stigao do Kruševca.

Foto: R. B.

Slede Sokobanja, Zaječar, Leskovac, Niš, Zrenjanin i drugi gradovi koji se nalaze na mapi najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu.

U petoj sezoni karavan okuplja oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će do oktobra ukrstiti svoje varjače, ispeći oko 15.000 kilograma paprike, što je čak 130.000 komada paprike!

Prva nagrada u manifestaciji gradova je šporet smederevac na kome su takmičari napravili pobednički ajvar i ta ekipa će predstavljati svoj grad u velikom finalu gde se sastaju pobednici iz svakog grada u borbi za titulu najboljeg ajvar majstora u zemlji. Ukupan nagradni fond u petoj sezoni karavana ,,Izađi mi na Teglu,,iznosi više od 2.000.000 dinara.

Foto: R. B.

Do sada su jug i sever zemlje izjednačeni u titulama. Gradovi koji su iznedrili apsolutne pobednike karavana i dali najbolje recepte su bili Leskovac, Kovačica, Bela Palanka i Kanjiža.

Foto: R. B.

Kruševac brani Plaketu za najboljeg organizatora manifestacije u Srbiji. Ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron videćemo 13. oktobra u velikom finalu u Beogradu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dokle vise

pre 5 godina

Drzavo, obnovi Lazarev grad u Krusevcu. Najznacajniji srpski spomenik stoji porusen. Sta misle ovi politicari da njihove kuce tako izgledaju, da hodaju pocepanih gaca....e to oni rade sa kucom sv kneza Lazara. Sramota!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija