• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

26.10.2018

19:51

I TO SMO DOČEKALI! MERSUDIN ZABRANIO SRBIMA U PLJEVLJIMA da slave 100 GODINA UJEDINJENJA SA SRBIJOM!

Društvo

I TO SMO DOČEKALI! MERSUDIN ZABRANIO SRBIMA U PLJEVLJIMA da slave 100 GODINA UJEDINJENJA SA SRBIJOM!

Podeli vest

Vlast u Pljevljima, koju predvodi Demokratska partija socijalista, zabranila je svečanu akademiju povodom krsne slave tog grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Vlast u Pljevljima, koju predvodi Demokratska partija socijalista, a u kojoj su još i Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate, zabranila je Svečanu akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, a koja je trebalo da se održi u petak veče sa početkom u 19 časova u Domu Vojske, prenose „Novosti".

Akt o zabrani potpisao je opštinski sekretar za kulturu Mersudin Halilović, inače član stranke Socijaldemokrate predsednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića.

MOSKVA ŽESTOKO OPLELA PO VOJSCI KOSOVA: Ko garantuje da PRESVUČENI TERORISTI OVK neće napasti SRBE?

Organizator skupa, Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava" iz Pljevalja, ranije je za održavanje skupa zatražio salu Doma kulture, što nije odobreno, ali je odobrena sala Doma Vojske. U aktu koji je u petak uručen organizatoru zabranjuje se korišćenje i sale Doma Vojske, uz izgovor da je korišćenje sale zatraženo samo za akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i obrazloženje:

- Obaveštavamo Vas da povlačimo saglasnost o ustupanju sale Doma Vojske Crne Gore za navedenu Svečanu akademiju, zato što je događaj koji planirate po svojoj sadržini suprotstavljen državnim tekovinama Crne Gore i nije primeren ni istorijskom ni savremenom trenutku Crne Gore i Pljevalja.

Inače, svečanosti povodom Svete Petke i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije održavaju se u Pljevljima već decenijama, jer je ovaj grad na taj datum, 27. oktobra, dva puta oslobođen - 1912. godine od Turske i 1918. godine od Austrougarske.

BOŠNJACI U PANICI! SRPSKI BLOK U BIH NIČE SLEDEĆE NEDELJE, samo da u SDS pobede oni kojima je SRPSKA IZNAD SVEGA!

 Na akademiji je trebalo da govori i Njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije, predsednik Srpskog nacionalnog veća Crne Gore Momčilo Vuksanović, akademik Ljubomir Zuković, a u kulturnom programu je trebalo da nastupe brojni izvođači iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Predsednik SKC "Patrijarh Varnava" Božidar Jelovac kazao je da su vlasti čekale poslednji dan, odnosno nešto manje od deset sati od održavanja skupa, da ih obaveste da povlače saglasnost o korišćenju sale Doma Vojske.

Foto: Public/v ikipedija

Jelovac je napomenuo da skup koji je prethodnih dana najavljen nije otkazan.

- Srpski kulturni centar 'Patrijarh Varnava' izražava ogorčenje zbog zabrane Svečane akademije povodom krsne slave Pljevalja Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije. Ne prihvatamo izgovor da je zabrana, izrečena 9 sati pre održavanja Akademije, usledila jer u Zahtevu nije pomenuta stogodišnjica oslobođenja i ujedinjenja, što je apsurd, jer je crkva Svete Petke sagrađena upravo u spomen na oslobođenje Pljevalja 1912. i 1918. godine, na dan Svete Petke i konačno oslobođenje i ujedinjenje Crne Gore i Srbije! Svake godine ovaj značajni datum naše istorije se upravo i slavi na ovakav način i sa ovakvom konotacijom - proslava krsne slave Pljevalja i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije 1918. godine - kazao je Jelovac.

(VIDEO) SRPKINJA JE SNAJPERISTA KOJI LEDI KRV UKRAJINCIMA: Bila je i monahinja i diler, a NJENO RATNO IME JE BAGIRA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

ocekivao sam malo vise mudrosti od gospodina mersudina .na ovim se prostorima dobro brzo zaboravlja ili se preko njega olako prelazi ali zlo e ono se dugo pamti . e sad posto nicija nije gorela do zore pa nece ni milova , covek moze samo da zamisli kakav ce odgovor da usledi sa druge strane jer jedno zlo radja drugo i posle nam je svima djavo kriv .

princip

pre 5 godina

Nikako mi nije jasno kako je moguce da je i u pljevljima onaj kriminalac i fasista osvojio vlast....ali posto i tu zive balije onda nista nije cudno....samo je mnogo jadno da su i srbi u službi fasiste mila!!!

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija