• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

31.10.2018

19:33

NJIMA NEMA POMOĆI! U JASENOVCU SU POBIJENE USTAŠE, A NE SRBI! HEBRANG: Hrvatska je žrtva fantomske laži o Jasenovcu!

Društvo

NJIMA NEMA POMOĆI! U JASENOVCU SU POBIJENE USTAŠE, A NE SRBI! HEBRANG: Hrvatska je žrtva fantomske laži o Jasenovcu!

Podeli vest

Umanjivanje ustaških zločina u Drugom svetskom ratu i tvrdnje da su u koncentracionom logoru Jasenovac ubijani Hrvati i neprijatelji partizana, a ne Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti, u Hrvatskoj traje nesmanjenom žestinom

Nekadašnji saradnik Franje Tuđmana, ministar zdravlja i odbrane Andrija Hebrang, jame u koje su tokom Nezavisne Države Hrvatske bacani Srbi, naziva - fantomskim.

- Šaranova jama je samo jedna od bezbroj laži sa kojima se već decenijama Hrvati drže u kazni kao zločinci - tvrdi Hebrang.

On potpuno podržava istrijski revizionizam Romana Ljeljka, koji u svojim knjigama tvrdi da u Jasenovcu "ljudi nisu ubijani već spasavani", te da je to "grobnica ubijenih domobrana i ustaša, a ne Srba".

Ljeljak i njegovi istomišljenici tvrde da ustaše nisu izvršile genocid ni na Kozari, niti u Jasenovcu, već da su za stradanja Srba krivi - partizani i oni koji su digli ustanak protiv NDH.

Hebrang Ljeljka naziva "jedinstvenom pojavom u hrvatskoj stvarnosti".

Za Hebranga je genocid u Jasenovcu "laž kojom se pokorava hrvatski narod decenijama", ali priznaje da je tamo bilo i ustaških zločina.

(VIDEO) GENERAL MLADIĆ NAREDNIH DANA STIŽE U SRBIJU, NATO NA NOGAMA! Otkriće gde se krio, kako je i gde uhapšen, KO GA JE IZDAO...

Kao i drugi hrvatski desničari, Hebrang za sve krivi "jugo-komunistički" kadar, koji je, kako tvrdi, "urastao u tkivo nove Hrvatske".

On ih vidi u Vladi Hrvatske, sudovima, stranakama, vlasnicima novih preduzeća, direktorima banaka, urednicima u medijima, te u policiji i obavještajnoj zajednici, navode hrvatski portali.

Foto: Public

Njegov otac Andrija Hebrang stariji bio je saradnik Josipa Broza Tita u partizanskom pokretu, ali se nakon rata politički razišao sa njim i izgubio sve počasti i funkcije.

ŠOK! TAČI PRIZNAO DA JE SEVER KOSOVA SRPSKI! U Prištini poludeli zbog jedne rečenice koju je objavio na Tviteru

Otac poznati komunista i "ustaški saradnik"!

Andriju Hebranga starijeg krajem februara 1942. godine hapsi ga ustaška policija. Poslat je u zatvor na Trgu Kulina bana, a potom u logor Stara Gradiška. Razmenjen je, zajedno sa još 29 partizana, za dvojicu ustaških prvaka koje su partizani zarobili.
Aprila 1948. godine je stavljen u kućni pritvor, u svojoj kući u Beogradu, a 7. maja je uhapšen i izveden na saslušanje pred partijskukomisiju. Saslušavanje pred Partijskom  komisijom se odvijalo u jednoj kući u Sremskoj Kamenici. Pored Hebranga tu se nalazio i Sreten Žujović Crni.
Partijska komisija je tvrdila da poseduje saznanja o Hebrangovoj saradnji sa ustašama i to kroz navodno potkazivanje zagrebačkih komunista, tokom okupacije, kao i da je bio ruski špijun, zbog podrške rezolucije Informbiroa i odavanja tajni Sovjetima. 
Zvanično je saopšteno da je 11. juna 1949. godine izvršio samoubistvo, vešanjem o radijator, u beogradskom zatvoru Glavnjača. Službena istraga nikada nije završena, a optužnica protiv njega nikada nije podignuta, niti mu je suđeno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Emil šakić

pre 5 godina

Stari prdonja ne može više da tuca pa sjdi i smišlja laži i gadosti kako bi mogao biti zanimljiv, a nije svjestan i kad je bio mlađi bio je bio je lažov i manipulator.

Mario

pre 5 godina

Najtužnije je to što je taj lažni rvatski desničar Hebrang ustvari jevrejin. 99% tih rvatskih desničara su konvertiti. Zbog takvih foliranata desnica i gubi bitke po celoj Evropi.

VLADO

pre 5 godina

JEBEMLI VAM MATER CETNICKU LAZOVSKU!!! KOJA TO RUPA MOZE PRIMITI 700.000HILJADA POBIJENI LJUDI.TA RUPA MORA BITI DUBOKA I SIROKA 30 KILOMETARA.PA VI NISTE NORMALAN NAROD.PO VAM JE BIO SRBIN TAMO KOJI JE BROJAO ZRTVE??? STOKO LAZOVSKA DABOGDAVAM SVE ISLO NAOPAKO I NA KRAJU DA VAS RUSI POJEBU KAO 1945g.

Sale

pre 5 godina

Mogu da tvrde i pričaju šta hoće jer je ISTORIJSKA GRAĐA IZ JASENOVCA U NJIHOVIM RUKAMA. Naime, JNA je prilikom povlačenja sa tih prostora pokupila svu istorijsku građu iz Jasenovca i ostavila je u Banja Luci, da bi je posle rata, 1998, jedan političar u celosti predao Hrvatskoj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija