• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

09.11.2018

19:14

MILOGORCI TRAŽE DA IM SRBIJA PLATI RATNU ŠTETU! Srpske trupe 1918. okupirale Crnu Goru silom oružja i izvršile aneksiju zemlje?!

Društvo

MILOGORCI TRAŽE DA IM SRBIJA PLATI RATNU ŠTETU! Srpske trupe 1918. okupirale Crnu Goru silom oružja i izvršile aneksiju zemlje?!

Podeli vest

Crnogorski pokret, organizacija formirana 2017. godine, priprema inicijativu kojom traži od crnogorskih i srpskih vlasti da se osnuje komisija koja će se baviti, kako se navodi, "obračunom i nadoknadom štete Crnoj Gori koja je uzrokovana neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine"

Kako prenosi IN4S, citirajući podgoričku "Pobjedu", inicijativu će ovaj pokret uputiti predsednicima države, vlada i skupština Crne Gore i Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i Matici srpskoj.

U dokumentu koji će Crnogorski pokret javnosti predstaviti naredne srede u Podgorici navodi se da su "srpske trupe 1918. godine okupirale Crnu Goru, silom oružja ukinule ustavni poredak i izvršile aneksiju zemlje".

IZETBEGOVIĆ IZVISIO! SRPSKO - HRVATSKI DIL: Dodik s liderom HDZ Draganom Čovićem DOGOVARA BUDUĆNOST BiH!

- Akti na kojima se temeljilo njihovo delovanje, delovanje Privremenog centralnog odbora, Izvršnog odbora i po kojima je odlučivala takozvana Velika narodna skupština su nezakoniti i donešeni su od nezakonitih organa koje nije poznavao ustavni poredak Crne Gore. Kao takvi su ništavni, a posledice podložne reviziji, i s njom u vezi utvrđivanju šteta nastalih iz takvih akata - saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

(VIDEO) KINESKO BORBENO ČUDO NAPRAVLJENO UZ POMOĆ SRBIJE ZALEDILO NATO: J-20 "preti", Ameri nam ovo neće oprostiti!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 5 godina

DO 1975 god. IMALI STE SAMO KAMEN I PECINE PO GUDURAMA DOK VAM SRBIJA NIJE IZGRADILA POLA CRNE GORE POSLE ZEMLJOTRESA.

atila_bič_božji

pre 5 godina

Vala treba ih tužiti za te pare što su im date za taj njihov zemljotres.Svaki zaposlen čovek je izdvajao 1% od svoje plate da bi pripomogao ova ps,eta koja ovako kefću po čoveku Srbinu.Ni srama ni stida kod tih montenegrosa.

atila_bič_božji

pre 5 godina

Dali se tomontenegrosi bune što im nema Turaka da ih pokrštaju i ob,rewzuju.Čudna jada od montenegrovskog stada.

pauna

pre 5 godina

ja trazim da mi montenegrini i milogorci vrate dug za luku bar i godinama 10% od plate za pomoc iizgradnju crne gore.molim da vratite zajam za prugu beograd/bar.izmuzli ste srbiju do srzi a sad bi i odstetu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija