• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

16.11.2018

23:32

RASKRINKAVANJE! PENZIONER PETAR PETROVIĆ ŽRTVA IZVRŠITELJA: Dugovao 129.750 dinara, ostao bez slike od 5.000 evra i još 101 stvari iz kuće!

Društvo

RASKRINKAVANJE! PENZIONER PETAR PETROVIĆ ŽRTVA IZVRŠITELJA: Dugovao 129.750 dinara, ostao bez slike od 5.000 evra i još 101 stvari iz kuće!

Podeli vest

Invalidskom penzioneru Petru Petroviću (62) iz Beograda izvršitelji su zbog duga od 129.750 dinara zaplenili čak 101 stvar iz kuće, ali i izuzetno vrednu umetničku sliku "Sveti Đorđe na konju", čija vrednost je procenjena na 5.000 evra

Da sve bude gore, ovo delo, čiju je vrednost ustanovio čuveni istoričar umetnosti Nikola Kusovac, izvršitelji su procenili na samo 5.000 dinara i prodali za tričavih 3.500 dinara.

Prema rečima Petra Petrovića, javni izvršilac Miloš Mitrović iz Beograda popisao mu je sve stvari koje je zatekao u kući i prodao ih po smešnim cenama, čime ga je oštetio za desetine hiljada evra.

Uzeo mu i kolica

Izvršitelj je uzeo sve što mu je došlo pod ruku, pa je tako u zapisnik uneo i invalidska kolica, iako je zakonom strogo zabranjeno pleniti invalidska pomagala
Petar Petrović

- Izgubio sam spor sa bivšom suprugom i zbog toga sam morao da platim sudske troškove u iznosu od 129.750 dinara. Pošto nisam imao novca da taj dug izmirim, javni izvršitelj Miloš Mitrović mi je u decembru prošle godine, na osnovu sudske presude, popisao sve stvari u kući. Verovali ili ne, zaplenio je tačno 101 predmet, ali i umetničku sliku velike vrednosti - priča naš sagovornik.

Petrović naglašava da ga posebno boli to što mu je oteto i jedno veoma vredno umetničko delo koje je dugo bilo u njegovoj porodici.

- Izvršitelj je umetničku sliku "Sveti Đorđe na konju" nepoznatog autora, koja je već generacijama u mojoj porodici, procenio na svega 5.000 dinara, a prodao ju je za tričavih 3.500 dinara! Istu sliku, pre desetak godina, istoričar umetnosti Nikola Kusovac procenio je na 5.000 evra! Kusovac mi je tada rekao da veruje da bi ta slika mogla da se proda i za mnogo više novca kada bi se saznao autor - rezigniran je Petar.

Foto: Novak Đurković

Nije mi vraćena ni razlika u novcu

Naš sagovornik nam je otkrio da je čak i po ovim mizernim cenama izvršitelj na aukciji dobio više novca nego što iznosi Petrov dug. Međutim, razliku mu nikada nije vratio.
- Troškovi parničnog postupka iznosili su 129.750 dinara, a kada je izvršitelj na javnoj prodaji rasprodao sve moje stvari, dobio je ukupno 146.160 dinara. Razliku od 16.410 dinara nikad nisam dobio, niti objašnjenje gde su otišle te pare - ogorčen je Petrović.

On kaže da je izvršitelj Miloš Mitrović na javnoj aukciji prodao čak i stvari koje po zakonu ne smeju da se plene.

- Izvršitelj je plenio sve što mu je došlo pod ruku, pa je tako u zapisnik uneo i invalidska kolica, iako je zakonom strogo zabranjeno pleniti invalidska pomagala - tvrdi Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zaca

pre 5 godina

Znaci mozes da budes duzan sto dinara mi prodajemo sve pa neka to vredi i milion jer tebi nesme da ostane nista, ima li ovoj ludnici kraja i hoce li neko stati ovome na put ili moramo na ulice u proboj.

Rajko

pre 5 godina

Izvršitelji,gde će vam duša,proklete su pare koje zarađujete na tuđoj žalosti.

Drago

pre 5 godina

Sramota , a zakon i država su pokrovitelji toga nije bilo u Titovo vreme gradili smo puteve po Jugoslaviji i verovali u zakon kreiran za narod a ne za mafiju.

xxxl

pre 5 godina

hvala sto ste pokrenuli temu o izvrsiteljima,mislim da je za to kasno.godinama u beogradu otimaju.ja nisam imao takav slucaj ali sam ucestvovao u otporu njima.to je uzas sudija suprug,kupac njegova supruga , izvrsilac cerka.necu dalje da detaljisem jer su i dalje u ovoj srbiji mali bogovi oni koji su postavljeni za vreme dosovaca i zutih skotova-tri reforme sudstva od 2000god.ne ceme iznenaditi da posle ovih mojih pisanija bidnem imao problema.

XXL

pre 5 godina

I šta će aktuelni Režim da uradi povodom ovoga? Oni su tu bandu mafijašku proturili kroz Zakon. Dakle legalizovali ih sem ako nemaju neku korist od njih obzirom da su svi isti na vlasti već punih 30 godina unazad.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija