• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.12.2018

19:37

(VIDEO) INCIDENTI NA OTVARANJU SPOMENIKA TUĐMANU: Linta opleo po Grabar Kitarovići: TO ŠTO ONA PRIČA JE BEZOČNI CINIZAM!

Društvo

(VIDEO) INCIDENTI NA OTVARANJU SPOMENIKA TUĐMANU: Linta opleo po Grabar Kitarovići: TO ŠTO ONA PRIČA JE BEZOČNI CINIZAM!

Podeli vest

U Zagrebu je prilikom otkrivanja spomenika bivšem hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu, došlo do više incidenta

Kako navodi zagrebački sajt "Indeks.hr", jedan muškarac je tokom ceremonije na kojoj je bio prisutan i državni vrh Hrvatske, uzviknuo "Tuđman zločinac", nakon čega su ga okupljeni napali.

Incident se dogodio oko 16:00 sati, a radi se, kako prenosi "Indeks", o Zoranu Ercegu koji je javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivista.

On je tokom incidenta nosio žuti prsluk, navodi hrvatski sajt.

Erceg se trenutno nalazi u KBC "Zagreb", a policija utvrđuje okolnosti incidenta.

Indeks.hr dodaje da se još jedan incident dogodio se oko 15:00 sati, a da se oba tretiraju kao narušavanje javnog reda i mira.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte, ocenio je kao bezočni cinizam izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je cilj Franje Tuđmana bio da ostvari ideal ljudskih prava.

Tu izjavu, navedeno je u saopštenju, Grabar Kitarović je izrekla nakon što je otkrila spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu povodom obeležavanja 19. godišnjice od njegove smrti.

ŠOK U HRVATSKOJ! PROTEST PROTIV TUĐMANA U ZAGREBU! On ne zaslužuje spomenik, OSUĐENI JE RATNI ZLOČINAC I PLJAČKAŠ!

Hrvatski premijer Andrej Plenković je, po ko zna koji put, ponovio vrhunske laži da je Tuđman vodio Hvratsku u vremenima tzv. velikosrpske Miloševićeve agresije, da je oslobodio tobože okupirane teritorije i insistirao na procesu pomirenja, naveo je Linta.

On je ocenio da cilj Franje Tuđmana nije bio nikakav ideal da poštuje ljudska prava svih građana, Hrvatske bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. 

- Njegov cilj je bio da rehabilitacijom ustaštva, antisrpskom retorikom i progonom Srba izazove rat s ciljem stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske. Franjo Tuđman je ratni zločinac koji je izmakao ruci pravde zbog svoje prerane smrti i zbog dvostrukih standarda zapadnih sila -  naveo je Linta.

Premda je Haški tribunal oslobodio hrvatske generale Gotovinu i Markača, napomenuo je on, ipak je utvrdio da su tokom i posle akcije "Oluja" počinjeni brojni ratni zločini s ciljem etničkog čišćenja Srba sa svojih vekovnih područja. 

(VIDEO) EU ODLUČUJE O GRADNJI TURSKOG TOKA KROZ NAŠU ZEMLJU: Srbiji otet Južni tok, novi gasovod nam NE MOGU UZETI!

- Dakle, i ovako pristrasan sud nije odbacio postojanje udruženog zločinačkog poduhvata na čijem je čelu bio Franjo Tuđman. Nažalost, Haški tribunal nije procesuirao Tuđmana i njegove najbliže saradnike zbog brojnih zločina i proterivanja preko 250.000 Srba tokom 1991. i 1992. godine iz desetina hrvatskih gradova i većeg dela zapadne Slavonije - saopštio je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olivera

pre 5 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno. Njihovo licemerje nema granice.

Bane

pre 5 godina

Kao u dobra stara komunisticka vremena samo sto se ovde radi o fasisti!

SS

pre 5 godina

Smrad od naroda,iako su znali srbi su ih gajili od 1918,i sad nam ne valjaju kad su na ubijanjima stvarali ustašku državu.

SS

pre 5 godina

Smrad od naroda koji su Srbi gajili od 1918,znajući kakvi su i šta im je cilj,da bi ga ostvarili kroz pokolje koji su načinili nad tim istim Srbima.Sa njima ni na" dobar dan"ne treba,već ih zaobilaziti u velikom luku,ali džabe ka mozga nemamo,pa ih klećeću i dalje dočekujemo,a pojedini se bogate koncertima,rijalitima,kupuju našu privredu.Strašno,neka se rokaju između sebe,ali to je sitno.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija