• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

14.12.2018

23:26

BEOGRAĐANKI POKUŠAVAJU DA NAPLATE NEPOSTOJEĆE TROŠKOVE! Izvršiteljka traži da joj platim 312.265 dinara, IAKO JE SUD PONIŠTIO NJEN ZAHTEV!

Društvo

BEOGRAĐANKI POKUŠAVAJU DA NAPLATE NEPOSTOJEĆE TROŠKOVE! Izvršiteljka traži da joj platim 312.265 dinara, IAKO JE SUD PONIŠTIO NJEN ZAHTEV!

Podeli vest

Jasna Jovanović (53): Izvršiteljka Vesna Marković traži da joj pokrijem izmišljene troškove koji su navodno nastali posle ostavinske rasprave. Kada je sud poništio njen zahtev, htela je da mi uzme stan. Sada mi svakog meseca na pravdi boga skida 10.000 dinara sa računa?!

Beograđanka Jasna Jovanović (53) već skoro tri godine vodi borbu sa javnom izvršiteljkom Vesnom Marković, koja po svaku cenu hoće da joj naplati 312.265 dinara izmišljenih troškova navodno nastalih nakon ostavinske rasprave! Sud je zahtev izvršiteljke poništio, ali se ona oglušila o presudu i Jasni i dan-danas skida 10.000 dinara mesečno od plate!

Markovićeva je išla toliko daleko da je Jasni u jednom trenutku čak pokušala da otme stan, ali joj to nije uspelo!

U Komori štite izvršiteljku i prave se ludi

Jasna Jovanović je nekoliko puta pisala i Komori javnih izvršitelja, ali je uvek nailazila na zatvorena vrata.
- Nikada mi nisu odgovorili niti su pokrenuli neki postupak protiv izvršiteljke Vesne Marković. Međutim, na jedvite jade, tek pre nekoliko nedelja, uspela sam da dobijem neku reakciju od njih. Moj punomoćnik sastao se sa predsednicom komore Aleksandrom Trešnjev, ali je ona cinično i bahato odbijala sve argumente, kao da su oni vrhovna vlast u zemlji i ne moraju da poštuju odluku suda - kaže Jovanovićeva.

Ni kriva ni dužna

Što je najneverovatnije u celoj priči, Jovanovićeva nikome nije dugovala ni dinara, već je cela njena muka sa izvršiteljima počela kada je sa bratom pokušala da podeli porodično nasledstvo.

- Brat i ja smo nasledili porodični stan od 65 kvadrata na Voždovcu, ali nismo mogli da se dogovorimo koliko će kome da pripadne. Zato se ostavinska rasprava završila licitacijom, na kojoj sam ja otkupila bratovljev deo stana. U zakonskom roku od osam dana uplatila sam traženih 2,5 miliona dinara i tako postala vlasnik stana. Međutim, šok je usledio kada sam nedugo nakon toga na kućnu adresu dobila odluku javne izvršiteljke Vesne Marković koja od mene traži da joj uplatim 312.265 dinara za nekakve troškove, njenu uslugu i nagradu?! Bila sam van sebe, jer nisam znala šta je ona to uradila da bi tražila toliku cifru. Organizovala je licitaciju i moj novac prebacila na bratovljev račun. I za to traži više od 300.000 dinara?! Tako je krenula moja borba sa njom, koja traje već skoro tri godine - objašnjava Vesna i dodaje da je odmah uložila žalbu drugom osnovnom sudu, koja je prihvaćena.

Bez posledica

Izvršitelji ćute

Novinari Informera juče su u nekoliko navrata pokušali da stupe u kontakt sa izvršiteljkom Vesnom Marković, ali do zaključenja ovog broja ona nije odgovarala na naše pozive. Takođe, ni predsednica Komore izvršitelja Aleksandra Trešnjev nije se juče javljala na telefon.

- Sud je zahtevao od izvršiteljke da obustavi potraživanje prema meni sve dok ne dostavi taksativno navedene troškove i dok se ne izvrši njihova realna procena. Međutim, ona se jednostavno nije obazirala na to. Kako u tom trenutku nisam bila zaposlena, pa nije mogla da mi skida novac za troškove sa računa, ona je bez imalo savesti i stida u februaru 2017. godine stavila moj stan na licitaciju?! Kada sam dobila to skandalozno obaveštenje, alarmirala sam sve državne organe, koji su ustanovili da je to klasično kršenje Zakona o izvršenju, pa su stopirali tu njenu nameru - očajna je Jovanovićeva.

Jasna kaže da ni to nije obeshrabrilo bahatu izvršiteljku Vesnu Marković, koja je tek naknadno ispostavila spisak troškova.

Potraživanja izvršiteljke

* 237.665 za troškove javne prodaje
* 67.600 za sudske troškove
* 7.000 za troškove fotokopija koje je dostavljala sudu
UKUPNO: 312.265 DINARA

- Čekala je momenat da počnem da radim i dočekala ga je u junu ove godine! Od tada mi svakog meseca skida po 10.000 dinara, što je polovina moje zarade jer primam minimalac. Uz to sam i samohrana majka. Žalili smo se i Komori izvršitelja, pokrenuli postupak protiv nje, ali od 2016. godine ona nije snosila nijednu posledicu niti kaznu. Zaista sam očajna i ne znam kako da sprečim ovaj horor, jer iako je zakon na mojoj strani, ona i dalje svakog meseca uzima deo moje plate - ističe Jasna.

ZBOG DUGA OD 2.200 EVRA, OTELI MU STAN OD 80.000 EVRA! Javni izvršitelji se u Srbiji ponašaju KAO MAFIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 5 godina

Nažalost, po zakonu ima pravo da naplati svoje troškove i nagradu posle svake uspešno obavljene licitacije. Na koji način je ona sprovedena i koji su to sve njeni troškovi, nije bitno, zakon joj daje za pravo, a ona ga dobro poznaje. Zato će je terati do poslednjeg dinara. Gospođa je trebalo da zna da svaka licitacija podrazumeva ogromne troškove i da je po svaku cenu trebalo da se dogovori sa bratom. Bolje bi bilo svima!

Riki

pre 5 godina

To je ta Srbija gde živimo gospodo Naprednjaci!

tiko

pre 5 godina

nagradite ovu vrsiteljku- izvrsiteljku ali kaznom zatvora za primer drugim otimacima i deradzijama naseg naroda. Izvrsitelj, Ima li nacina da se to izmisljeno zanimanje ukine? Imenujte svakog otimaca javno, prosledite ga na sud , osudite i zabranite da se bave otimacinom od naroda.

iznad suda zakona i drzave

pre 5 godina

rea da postoji tarifar i Ugovor sa istim u prilogu i stavkama koje se navode da ce biti obracunate kod potpisa tog ovlascenja. Fiskalni racuni su za njih resenje.Sve sto se ne dogovori unapred je pujpike ne bvazi. Skuplja dara nego mera.

JaPaja

pre 5 godina

Nije mi jasna jedna stvar u ovoj drzavi. Kako to da pred zakonom nismo svi jednaki. Kako to drzava nije regulisala nasilnistvo izvrsitelja. Kako nije u taj us*ni zakon stavila da se momentalno izvrsitelj suspenduje, konfiskuje mu se celokupna imovina sve do okoncanja postupka. Po cemu svi javni sluzbenici u zakonima drzave Srbije nisu sankcionisani desetostruko vecom kaznom. Zar oni ne predstavljaju postenje i pravicnost drzave Srbije ili svi mi zivimo u zabludi?

Bane

pre 5 godina

Narod sve manje može da trpi taj ološ. Ko zna šta će onda biti.

Milan

pre 5 godina

Drzava je zakonom osnovala mafiju. Sada se prave da ne znaju sta izvrsitelji rade.

Rasa

pre 5 godina

Imao sam i ja losih iskustava sa izvrsiteljima . To je poseban soj ljudi koji " nit' smrdi- nit' mirise". Bahatost ; bezobrazluk, korumpiranost, bez empatije i bez namere da duzniku pomognu . A ona klauzula : Imate pravo da se zalite sudu , samo je zamagljivanje stvari u bacanje prasine u oci ocajnim ljudima. Jer, zaboga, zalba ne zaustavlja izvrsenje...

Vid

pre 5 godina

Uzmi advokata i tuži je pa joj naplati po istoj meri.Takođe traži da joj se oduzme licenca izvršitelja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija