• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

17.12.2018

21:52 >> 21:56

MILOGORCI ZATIRU SVE SRPSKO, A SRBIJA IH I DALJE HRANI: Nemci im uvaljuju polovne automobile, Kinezi uslovljavaju autoputem...

Društvo

MILOGORCI ZATIRU SVE SRPSKO, A SRBIJA IH I DALJE HRANI: Nemci im uvaljuju polovne automobile, Kinezi uslovljavaju autoputem...

Podeli vest

Oslanjanje Crne Gore na države iz regiona pri spoljnotrgovinskoj razmeni je očekivano, jer glavnu stavku uvoza čine poljoprivredni proizvodi iz Srbije

Crna Gora je tokom ove godine najviše robe izvezla i uvezla iz Srbije, čime je Srbija i dalje zadržala poziciju glavnog spoljno-trgovinskog partnera Crne Gore.

- Crna Gora je najviše uvezla robe iz Srbije - 411,8 miliona evra, Kine - 220,1 i Nemačke - 189,5 miliona evra. Najveći spoljnotgovinski partneri u izvozu bili su: Srbija 73,1 miliona evra, Mađarska - 40,9 i Bosna i Hercegovina 25 miliona evra, pokazuju preliminarni podaci Monstata o spoljnotrgovinskoj razmeni u prvih deset meseci.

SLOVENICI ZAHTEVAJU: SAD DA ZAUZMU SRBIJU: Ako Rusi ili Kinezi preovladaju izgubićemo region!

Podaci Monstata pokazuju da je spoljnotrgovinska robna razmena bila najveća sa potpisnicama Centralnoevropskog sporazuma o zoni slobodne trgovine (CEFTA) i Evropskom unijom.

Oslanjanje Crne Gore na države iz regiona pri spoljnotrgovinskoj razmeni je očekivano, jer glavnu stavku uvoza čine poljoprivredni proizvodi iz Srbije.

AMERI ĆE POŠIZETI! PUTIN RAZMATRAO SITUACIJU U SRBIJI I NA BALKANU: Srbe primoravaju da biraju Moskva ili SAD!

Ovaj uvoz donekle je i razumljiv, jer turistička privreda Crne Gore ima velike potrebe za poljoprivrednim proizvodima. Razmena sa Kinom je verovatno uslovljena projektom autoputa, a uvoz iz Nemačke povezan je sa velikim uvozom polovnih automobila na tržištu Crne Gore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Eeee,Srbija je mnoge kerove nahranila,udomila pa i dan danas to radi,a ti kerovi je ujedaju dok je ne rastrgnu.Mi smo bez pameti očito.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Ja bih bivšoj braći izvozio samo ŠIPAK a njihova sadašnja braća arnauti nek im uvize zeleniš ( oću raći konoplju i to indijsku) , biće mnogo veseliji i zadovoljniji.

Prokopije

pre 4 godine

Naslov vrlo upitan.jel im t hranu poklanjamo ili je kupuju.ak kupuju ,mogu je kupiti bilo gde.ovaj clanak je suvisan.vijesti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija