• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. A.

22.12.2018

22:32

FILMSKA PRIČA! LJUBAV KNJAŽEVAČKIH ROMEA I JULIJE JAČA OD SVIH PREPREKA! Nena (12): Rodiću Davidu bebu, samo nas mrtve mogu rastaviti!

Društvo

FILMSKA PRIČA! LJUBAV KNJAŽEVAČKIH ROMEA I JULIJE JAČA OD SVIH PREPREKA! Nena (12): Rodiću Davidu bebu, samo nas mrtve mogu rastaviti!

Podeli vest

Devojčica Nena H. (12), koja je zatrudnela sa četiri godine starijim Davidom Đelićem, po četvrti put pobegla iz hraniteljske porodice i vratila se u kuću svog dečka u Knjaževcu. Mogu sto puta da me odvoje od njega, ja ću mu se sto puta vratiti, kaže Nena

Dvanaestogodišnja Nena H., koja je u četvrtom mesecu trudnoće sa Davidom Đelićem (16) iz Knjaževca, kaže da je odlučna u tome da svom dečku rodi bebu i da ih samo mrtve mogu rastaviti!

Nenu su otkako je zatrudnela već četiri puta odvajali od Davida i slali je u hraniteljsku porodicu, ali ona je u četvrtak uveče po četvrti put pobegla i ponovo došla u kuću svog dečka u Knjaževcu. Kako kaže, više se neće rastajati od njega, a nadležnima iz Centra za socijalni rad poručuje da mogu sto puta da ih razdvajaju, ona će sto puta naći način da mu se vrati.

Jači od svega

Mala Nena, koja je sa Davidom u ljubavnoj vezi od maja, nekoliko sati pošto se u četvrtak vratila u njegovu kuću javila se našem novinaru i ispričala svoju verziju priče o Romeu i Juliji iz Knjaževca.

- Mene i Davida niko više neće rastaviti, mogu samo da nas ubiju. Ja ga volim i on voli mene i ne vidim šta tu ima čudno. Trudna sam, rodiću mu bebu i to dete ćemo sami odgajati. I udaću se za njega, čim budem mogla... Ako hoće, neka me još sto puta šalju u hraniteljske porodice, ja ću uvek naći način da mu se vratim, jer naša ljubav je jača od svega. Jedino da me u zatvor stave... - kaže Nena kroz suze radosnice, srećna što je ponovo u zagrljaju svog dragog, i opisuje kako je uspela da ponovo pobegne od hranitelja, uprkos njihovom pojačanom nadzoru:

- Čim su me poslali kod tih ljudi, počela sam da smišljam način kako da pobegnem. Međutim, uzeli su mi telefon, nisam imala ni kompjuter, pa mi je bilo teško. Ipak, sačekala sam da moji hranitelji legnu da spavaju, pa sam se iskrala iz njihove kuće tokom noći i pobegla. Sačekala sam prvi autobus za Knjaževac i došla kod mog Davida.

David: Plakao sam kada mi se vratila

David Dželić kaže da je najsrećniji čovek na svetu otkako mu se Nena vratila.

- Mnogo sam patio bez nje. Stalno sam gledao u ulazna vrata i plakao, čekajući da se moja "supruga" vrati. I, juče se pojavila. Plakao sam opet, ali od sreće. Nije bilo srećnijeg čoveka od mene - kaže David, koji se nada da će krivična prijava protiv njega za obljubu maloletnice biti odbačena.

Kako nam je ispričala, u Davida se odmah zaljubila i čim su se upoznali shvatila je da s njim želi da bude ceo život.

- Ja sam pre Davida imala već jednog dečka u Paraćinu, živela sam kod njega 15 dana i otišla sam jer mi se nije svideo. Ali David je nešto drugo, njega sam odmah zavolela. Čim sam videla njegovu sliku na Fejsbuku, zaljubila sam se. Pitala sam majku da odem da živim sa njim i ona mi je dala. Od tada nas rastavljaju, a mi uvek nađemo način da opet budemo zajedno. Kada su socijalni radnici čuli da sam trudna, četiri puta su me slali u hraniteljsku porodicu i ja sam uvek bežala. Bila sam u okolini Knjaževca, pa u selu kod Kraljeva, na kraju u Trsteniku. Tu smo se David i ja poslednji put videli, ali su nas ponovo uhvatili. Njega su sa lisicama na rukama vratili u Knjaževac, a mene po četvrti put poslali u hraniteljsku porodicu. Međutim, naša ljubav je opet bila jača od svega i eto, ponovo smo zajedno - kaže ponosno Nena.

Uskoro i svadba

Ova hrabra devojčica, koja deluje mnogo starije i zrelije od prosečne dvanaestogodišnjakinje, uverena je da joj nadležni neće oduzeti ni bebu ni Davida.

- Zašto da ne živimo zajedno kada se volimo? I naši roditelji su za to. Odgajaćemo našu bebu ovde u Knjaževcu, venčaćemo se čim ja porastem, bićemo normalan par. Zašto bi bilo ko bio protiv naše ljubavi? - pita se na kraju Nena.

Centar za socijalni rad: Nena ostaje kod Davida sve do konačne odluke

Direktorka knjaževačkog Centra za socijalni rad Snežana Nikolić kaže da će Nena ostati da živi u Davidovoj kući sve dok nadležni organi ne donesu konačno rešenje šta će biti sa njima i bebom.

- Sada je za devojčicu zadužen Centar za socijalni rad u Trsteniku i mi ćemo postupiti u saradnji sa njima. Za sada još uvek nismo dobili nikakvo uputstvo za dalji rad. Naše ekipe su na terenu, analiziraju i proveravaju svaki detalj. Nadležno ministarstvo je od početka upoznato sa našim radom i prati šta se dešava. U svakom slučaju, konačna odluka biće doneta pre svega u najboljem interesu devojčice i njene bebe. Dok se centri za socijalni rad ne dogovore, ili dok nadležno Ministarstvo ne da konačno rešenje, ona će ostati u porodici svog dečka - kazala nam je Nikolićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mica

pre 5 godina

Pustite bre decu neka se vole. Mi matori smo iovako za otpad. Cast izuzetcima.

Aleksandar Marinković

pre 5 godina

neka se deca vole neka im je sa srećom što će dobiti bebu

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija