• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.01.2019

22:58 >> 23:02

HRVATI, DALI STE VI NORMALNI?! Bez pritvora za Ivana Đakića, određene mu mere opreza (ODSEČENA SRPSKA GLAVA NIJE PROBLEM)!

Društvo

HRVATI, DALI STE VI NORMALNI?! Bez pritvora za Ivana Đakića, određene mu mere opreza (ODSEČENA SRPSKA GLAVA NIJE PROBLEM)!

Podeli vest

Županijski sud u Bjelovaru odlučio je danas da ne odredi pritvor Ivanu Đakiću, sinu poslanika u hrvatskom parlamentu, Josipa Đakića, koji je na fejsbuku, na dan pravoslavnog Božića, objavio užasavajuću fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina

Kako je preneo portal Index, Đakić je pušten uz mere opreza redovnog javljanja policiji.

Sud u Bjelovaru je na ročištu odlučivao o predlogu virovitičkog Opštinskog državnog tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora Đakiću (22), zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela javnog podsticanja na nasilje i mržnju.

Ivan Đakić priveden je u prostorije Županijskoga suda u Bjelovaru oko 16.45, u pratnji advokata.

MALO JE! 55 DANA ZATVORA ZA ALBANCE KOJI SU PISALI OVK PO BEOGRADU: Vršljaju li teroristi po srpskim gradovima?!

Kako se navodi, doveden je s lisicama na rukama.

Iako je Đakić junior odmah izbrisao fotografiju sa porukom, njegov govor mržnje i podsticanje na nasilje osudili su hrvatska vlada i vladajuća HDZ, čiji je bio član iz koje je, prema nekim medijima juče po kratkom postupku izbačen, a prema nekima se navodno sam ispisao.

Otac mladića, Josip Đakić, izvinio se u ime sina i rekao da ga tako nije vaspitao.

Sve ove osude došle su nakon što je lider Samostalne demokratske stranke Srba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, na vanrednoj konferenciji za novinare ocenio da je post Ivana Đukića jezivi govor mržnje i poziv na napad na Srbe.

(VIDEO) HRVATSKA SPALA NA TRI AVIONA, SRBIJA, ako nas Kolindica "lijepo zamoli", MOŽE MIGOVIMA DA ČUVA I NJIHOVO NEBO?!

Pupovac je rekao da je takvih situacija već previše i da je izgubio svo poverenje u hrvatsko pravosuđe jer nijedan slučaj do sada nije adekvatno sankcionisan.

Poručio je i da ako nadležni nešto ne preduzmu protiv postupka mladog Đakića, krivičnu prijavu, najavio je, podneće srpska zajednica.

Lider SDS S je poručio i da je za ovo krivično delo predviđena kazna zatvora od tri godine.

HRVATI, STOP! DALJE NE MOŽETE DA VREĐATE SRBE - Centar Simon Vizental: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Zagrebački Večernji list piše da se čeka da se u Hrvatskoj donese zakon koji bi trebalo da omogući kažnjavanje nedopuštenih ponašanja na internetu, a Zaštitnica građana je ranije upozorila da četiri puta manja Estonija ima veb-policajce, a da ih Hrvatska još nema.

Ivan Đakić, bivši HDZ-ovac koji se terti za govor mržnje i poziv na nasilništvo nad Srbima tvrdi da ovakva prašina u javnosti ne bi bila podignuta da je neko drugi to učinio.

(VIDEO) NATO U ŠOKU, SRPSKA POKAZALA OKLOPNJAK "DESPOT"! Premijera na paradi u Banjalici - svet zanemeo, ZA NJEGA NIKO NIJE ZNAO!

- Meni je žao da se to dogodilo, ali svi greše. Da nisam to ja objavio, da je neko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto - rekao je Đakić novinarima posle puštanja iz pritvora - preno je Index.hr.

On je rekao i da su mu određene mere javljanja u Virovitici idućih petnaest dana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
willi

pre 5 godina

veceras sam gledao jedan okrugli sto na HTV-u- oni kazu "on drzi odsecenu glavu CETNIKA"- imao sam utisak da mu i oni daju podrsku ili u najmanju ruku pokusavaju da umanje tezinu dogadjaja, iako je bio cilj osuditi govor mrznje.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija