• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.02.2019

19:29 >> 19:31

JEZIVA IDEJA IZ HRVATSKE! "ZA DOM SPREMNI" JE POVIK PROTIV SRPSKOG FAŠIZMA - Beograd i Jevreji moraju da reaguju!

Društvo

JEZIVA IDEJA IZ HRVATSKE! "ZA DOM SPREMNI" JE POVIK PROTIV SRPSKOG FAŠIZMA - Beograd i Jevreji moraju da reaguju!

Podeli vest

Nekadašnji potpredsednik hrvatske vlade i HDZ Andrija Hebrang založio se za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: "Za dom spremni"

Osvrnuvši se na izjavu predsednice Kolinda Grabar Kitarović da je pogrešila kada je izjavila da je pozdrav: „Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, Hebrang kaže da je ona to učinila da i dobila drugi predsednički mandat.

- Pozdrav 'Za dom spremni' doživeo je drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obeležja fašizma, uključujući strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Na taj fašizam ustala je hrvatska mladost koja je pozdravljala s pozdravom: 'Za dom spremni' - rekao je Hebrang za hrvatski portal Dnevno.

VUČIĆ RASKRINKAO HARADINAJA I TAČIJA! Šiptari priznali da je Vučić u pravu - SAD i EU SADA MORAJU DA REAGUJU!

On je rekao da istorija ne počinje i ne završava se u Drugom svetskom ratu i dodaje da je Hrvatsku stvorena i odbranjena od srpsko-crnogorske fašističke agresije, kao i da bi taj period trebalo da se vrednuje u istoriji.

- To razdoblje treba poštovati i objektivno vrednovati. Vreme je za lustraciju hrvatske istorije, za sve pa i za pozdrav: 'Za dom spremni' - rekao je Hebrang.

KOLINDICE, OVO TI USTAŠE NEĆE OPROSTITI! KITAROVIĆ: Pogrešila sam, 'ZA DOM SPREMNI', nije stari hrvatski pozdrav, BEZ SRBIJE SE NE MOŽE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Te bolesnike je najbolje opisao Jovan Ducic. Hrabri, ali ne zato sto to zaista jesu, jer nisu, vec zato sto se nicega na svetu ne stide. Uz to jos neverovatno podli i pokvareni jer sebe i svoj karakter pripisuju drugima. Ako je neka zemlja na svetu fasisticka i ako je neki narod fasisticki, to su upravo ti Hrvati cije su ruke okrvavljene sa 750.000 ubijenih civila u NDH. Ovaj hdz-zov maloumnik moze da lazira cinjenice i istoriju koliko god hoce, ali da se sakrije od Bozje ruke, to nece nikako uspeti.

Mrki

pre 5 godina

Zbilja se ove ustaše ničega ne stide, srbi njima nikada ne smijemo vjerovati, nikada...

Marko

pre 5 godina

Njihova Braca Bosnjaci i Albanci nisu takodje bolji. To je trojstvo naroda koji je masovno saradjivao sa Nemcima i nacisticke vojske. Nista novo

DJovo

pre 5 godina

Srbi, bi trebali da znadu da Hrvatska danas ima vise ustasa, negi '41. Danas su Hrvati 70%ustase, 15% ih podrzava, aonih 15% nema nista protiv, zato Srbi, koji se ustrucavaju da Hrvate zovu ustasama, pri tom misleci da ih to ime vredja,jesu neznalice, koji jos fantaziraju o bratstvu sa njima, srpski komunisti, kojih je nazalost Srba jos u Srbiji mnogo

Lion

pre 5 godina

Eee... Tako se to radi! Bravo! Sve na svom mestu, sve, od prve do zadnje reci!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija