• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.02.2019

11:54

ARNO GUJON DONIRAO DVA MEDICINSKA APARATA zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pajsanu!

Društvo

ARNO GUJON DONIRAO DVA MEDICINSKA APARATA zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pajsanu!

Podeli vest

Francuska Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" donirala je dva nova medicinska aparata zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pasjanu u vrednosti od 30.000 evra

Bolnica u Pasjanu dobila je aparat za ultrazvuk, a bolnica u Gračanici štampač za razvijanje rendgen filmova, što će znatno olakšati osnovnu zdravstenu zaštitu stanovnicima Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova, kazao je humanitarac Arno Gujon. 

- Zbog nedostatka medicinske infrastrukture, pacijenti su ponekad primorani da se leče u drugim gradovima što im povećava troškove i otežava život. Kupljeni aparati su mali ali bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava - rekao Gujon, predsednik te francuske NVO. 

"Solidarnost za Kosovo" je do sada donirala dva operaciona stola i dva stola za porođaj porodilištu u Kosovskoj Mitrovici, a ambulantno vozilo za Osojane. Prošle godine pomogli su uvođenju centralnog grejanja u ambulantu u selu Livađe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branka Nikolova

pre 5 godina

Sva dobrota da ti se vrati, tebi i tvojoj familiji. Puno truda ulazes onima kojima je najpotrebnija.

Branko

pre 5 godina

Ovaj covek cini vise za Srbe nako nasa citava ZUTA OLOS-CIRKUS OPOTICIJA, hvala mu !!!!?????

slađa

pre 5 godina

Arno Gujon je neumoran u dobročinstvu za srpsku zajednicu na KiM.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija