• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.03.2019

13:39 >> 14:16

(VIDEO) GENERAL MEKENZI: BOMBE NA SRBIJU OGROMNA GREŠKA, AMERIKA TERORISTE PREODENULA U BORCE ZA SLOBODU!

Društvo

(VIDEO) GENERAL MEKENZI: BOMBE NA SRBIJU OGROMNA GREŠKA, AMERIKA TERORISTE PREODENULA U BORCE ZA SLOBODU!

Podeli vest

Nekadašnji komandant Unprofora u BiH Luis Mekenzi kaže da je agresija NATO na Srbiju 1999. godine bila ogromna greška Alijanse.

- To što se događalo na Kosovu 1998. i 1999. godine bio je interni obračun vaših legitimnih snaga bezbednosti sa teroristima koje je američka pi-ar kompanija iz terorističkih uniformi preodenula u borce za slobodu. Ista ta agencija prethodno se uvežbala ratujući za potrebe bosanske vlade protiv Srba. Ta 1999. bila je godina kada je NATO slavio 50 godina postojanja, a nije imao neprijatelja ni na vidiku. Vaša zemlja je zato bombardovana - rekao je Mekenzi za Novosti.

Upitan da li je Haški tribunal opravdao svoje postojanje, on kaže da je oslobađanje Nasera Orića bilo sramotno.

- Taj čin je potvrdio pristrasnost suda i to zauvek - kaže kanadski general.

Upitan kako komentariše odustajanje Haškog tribunala od nekih tačaka optužnice u slučaju "Markale" ili "Vaso Miskin", Mekenzi navodi da je gledao kako se sa srpskih položaja granatira Sarajevo.

- To su bila granatiranja, a ne bombardovanja. Smatram to za ratni zločin za koji Mladić snosi odgovornost. S druge strane, neke snajperske i pešadijske zasede i bombaški napadi u Sarajevu su krajnje sumnjivi i nepotvrđeni - kaže Mekenzi.

(VIDEO) SRPSKA MORA DA TRAŽI VOJNU ZAŠTITU OD PUTINA, Amerika nam nije prijatelji - Sarajevo sprema novu ucenu za Srbe!

Govoreći o Srebrenici, kaže da se 1995. godine dogodio ratni zločin, ali ne i genocid.

- Prethodno su ratni zločin u selima oko Srebrenice počinile trupe koje je vodio Naser Orić. Njegove jedinice su izlazile iz enklava koje su štitile snage UN i činile zverstva nad Srbima. To je takođe ratni zločin. O genocidu nad Bošnjacima ne može da se govori, jer su snage bosanskih Srba uredno evakuisale sve civile, žene, decu i starce iz rejona borbenih dejstava - ističe Mekenzi.

Kaže da je još ranije rekao da je agresija NATO-a bila ilegalna i neopravdana i da je, videvši stanje na terenu, predložio razgraničenje Srba i Albanaca na Kosovu i da nova granica između dva naroda ide od istoka do zapada na opštoj liniji kroz Prištinu.

(VIDEO) ŠEŠELJ: Ako Šiptari krenu na sever, Vojska Srbije ne treba da dođe do Ibra, NEGO DA ZAUZME CELU TERITORIJU KiM!

Mekenzi smatra da je Srbiji mesto na Zapadu, kao i da, uprkos greškama koje su učinjene, Srbija treba da uđe u NATO.

- Doprinos Srbije savezničkim pobedama u prošlosti je istorijski nemerljiv - zaključio je Mekenzi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
leonida

pre 5 godina

Da nije tužno bilo bi smešno. Gospodinu je bilo potrebno da prođe dvadeset godina da gaže istinu.

Perica

pre 5 godina

Ne lupetaj taj isti Mekenzi je još za vreme rata u BiH bio veoma objektivan prema svim dešavanjima ja sam bar pratio sve šta se dešavalo u tim vremenima pa bi trebalo biti objektivan

Marcco

pre 5 godina

Znači neka američka pi-ar kompanija prevesla pola sveta, vlade i države sa stotinama milijardi budžeta u obaveštajnim agencijama... i onda te iste "naivne" vlade spucaju još par sotina milijadi u rat i finansijsku pomoč državama koje vode kriminalci, ubice i narko trafikanti

ZN

pre 5 godina

Šta će vam ovakve priče? Uvodite nas u promenu stava NATO? Kao što ste oprezno počeli sa podelom KiM, pa onda udarili iz sve snage? Ako vam ovakvo drilovanje uspe onda ovaj narod ništa bolje i ne zaslužuje.

RATNIK

pre 5 godina

Drudi deo izreke glasi"...nema kajanja".NATO je svetski ANTIHRIST najavljen u svim prorocanstvima do sad!Zna se i kako ce zavrsiti,pa vise necemo imati potrebu da citamo o necijoj naknadnoj pameti!

Giša

pre 5 godina

Generale malo si okasnio.Kada si mogao nešto da učiniš nisi htio zbog karijere a sada kada treba pred onog gore izaći proradila savjest.Ali hvala i za toliko.

Mira

pre 5 godina

Zašto naša diplomatija nezove generala da govori u UN?

Peca

pre 5 godina

Kasno generale kasno izgubili ste Srbiju zauvek .

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija