• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2019

18:34 >> 18:37

AMERI ŠOKIRALI HRVATE - SRBIJA JE DALEKO ISPRED VAS! Ako im je za utehu SRBIJA JE ČUDO I ZA NEKE DRŽAVE EU - Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku na primer!

Društvo

AMERI ŠOKIRALI HRVATE - SRBIJA JE DALEKO ISPRED VAS! Ako im je za utehu SRBIJA JE ČUDO I ZA NEKE DRŽAVE EU - Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku na primer!

Podeli vest

Srbija se našla na 52. mestu najmoćnijih država, 23 mesta ispred Hrvatske, na listi koju predvode SAD, objavio je američki portal "U.S. News & World Report"

Portal se poziva na istraživanje sprovedeno na više od 20.000 ispitanika iz četiri regije.

Srbija je daleko iza sebe ostavila i susede: Rumuniju, Mađarsku i Bugarsku...

Portal, poznat po kontroverznim popisima najboljih koledža i bolnica, u okviru rang-liste najboljih zemalja, objavio je i spisak najmoćnijih država na osnovu pet odrednica - vođa, ekonomski uticaj, politički uticaj, međunarodni savezi i snaga vojske.

Redosled prvih devet najsnažnijih zemalja isti je kao i prošle godine. Na prvom mestu su SAD, opisane kao najveća ekonomija na svetu i zemlja s najvećom vojnom silom.

ZLO KOJE LONDON GAJI SRBIMA SE NE MOŽE IZMERIT! Forin ofis: Britanci ne idite na SVEVER KiM, TAMO ŽIVE SRBI!

Slede Rusija i Kina, koje su takođe u vrhu po potrošnji na vojsku. Zatim su tu evropske sile - Nemačka, Velika Britanija, Francuska.

Na sedmom mestu je Japan, a slede ga Izrael, Saudijska Arabija i Južna Koreja, koja je skočila s prošlogodišnjeg 11. mesta.

ŽESTOK RAT RUSIJE I BRITANIJE U UN ZBOG SRBIJE I KOSOVA: London stao iza Šiptarske laži o 20.000 silovanih, MOSKVA: REČ JE O 250, NEISTINA NEĆE PROĆI!

- Srbija je mala zemlja u centralno-jugoistočnoj Evropi, čija je istorija pregled evropskih ratova još od srednjeg veka. Savremena Srbija odražava nejasnoće i kontradikcije moderne Evrope - kulturno bogata, ekonomski relativno razvijena, ali i opterećena regionalnim rivalitetima i etničkim tenzijama - piše ovaj portal o Srbiji.

Od naših suseda Rumunija je na 70. mestu, Mađarska na 71, Bugarska na 73. i Hrvatska na 75. mestu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borko

pre 5 godina

Mi smo klasa za Hrvate jer imamo uspesnog coveka i politicara na celu . Vucic je onaj ko je pokrenuo nagli rast Srbije.

Suzana

pre 5 godina

Srbija je svojim trudom uspela da se njen uspeh vidi i u svetu, a sve je to zahvaljujući sadašnjoj vlasti i Vučiću.

Smrad

pre 5 godina

Neuticajni časopis na temelju procene subektivne stavio Srbiju ispred Hrvatske. Kolika je plata prosečna u Srbiji a koliko u Hrvatskoj. Šta to ne kažete. Bolje bi bilo da imamo standard ko Hrvati a ne na kojem smo mestu neke nebitne lestvice.

gb

pre 5 godina

Ovo je odlicna vest! Neka gospoda iz Zagreba puknu od muke!

john doe

pre 5 godina

Ko Vas placa da ga volite, Suzana i Borko ? Pcelice nase srpske.

Plaća

pre 5 godina

I koliko je ono prosjećna plaća u srbiji a koliko je u hrvatskoj?

Samosvsna građanska

pre 5 godina

Nije važno kolika je plata u Srbiji a kolika je u Hrvatskoj, važno je šta se i kolika količina može kupiti.

Jovan

pre 5 godina

Ja sam to odavno tvrdio, tacnije ima desetak i vise godina. Srbija ce korakom ici napred. To je zemlja koja ima sve preduslove da to tako i bude. Samo sto gradjani Srbije ne smiju dozvoliti da ih pojedinci zeljni vlasti i dominacije vracaju stalno unazad.Ti pojedinci su lako prepoznatljivi kojima je samo stalo do licnih interesa. Tu su prvenstveno Vuk Jeremic, Djilas, Cedomir Jovanovic, Sasa Jankovic. Za Obradovica to ne mogu reci ali cini mi se da su ga oni vjesto uvukli u svoju Klopku. Sergeja Trifunovica i ne smatram nekim politicarem, to je obicni "blecak".

jana

pre 5 godina

Mi smo uvek daleko ispred Hrvata, mogu samo da uče od nas.

Dlaka

pre 5 godina

Ali samo u kategoriji Paver. Nažalost komšije su sveukupno 36, a Srbija tek 75

Tasa

pre 5 godina

Srbija je sve jača i naprednija, zahvaljujući predanom radu našeg predsednika Vučića!

ns cro

pre 5 godina

je ali mi smo u natu. amerikanci će rado ginut za nas ako se srbi uzbahate i pogledaju nas krivo :D

ana

pre 5 godina

Ovde vlada kolektivna hipnoza i takozvana simulacija realnosti, koja ce imati lose posledice po psihu naroda i dovodi do suicida izmedju ostalog i nasilnog ponasanja!

mimi

pre 5 godina

sta je tu cudno napredak je ocigledan .neki su samo bili na vlasti da bi bili i sad bi opet,zeznuli su se vidi se ko radi a ko neradi,vucicu samo guraj

mirko

pre 5 godina

Bolestan Srbin se zove Hrvat. Vatikanski virus vas razara i vi to intimno i znate. 95% Hrvata znaju jedan za drugog da su im koreni srpski, pa kako bi se bolje prikrili (jer je sramota biti Srbin) imaju težnju da budu veći katolici od Pape.

krstic

pre 5 godina

Srbija ce u narednom periodu postati ekonomski vodeca zemlja u regionu i dozakati da mala zemlja postenim radom i trudom moze mnogo.

Ljubo

pre 5 godina

Da dobar članak . Srbija je neosporni lider u odnosu na Hrvatsku jer u Srbiji prosečna plata oko 30 000 din a u Hrvatskoj samo 900 ( u € )

đorđe

pre 4 godine

Ajde da budemo realni. Srbija nije napredovala samo i samo zato što su na vlasti bili huligani i lopovi. Prosto se nije znalo ko više krade-utrkivali su se. E , sada ima malo više reda (što ne znači da je još uvek dobro, a to verujem zna i gos,n Vučić) i ima rezultata. Sve to je normalno i nema niko ovde čarobni štapić. Treba imati samo "malo" poštenja i uvesti red i rad. Sve ostalo dodje na svoje mesto.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija