• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2019

17:03

TOPLA VODA ČISTI ORGANIZAM! Japanska terapija vodom poznata širom sveta! ZDRAVA JE I DELUJE!

Društvo

TOPLA VODA ČISTI ORGANIZAM! Japanska terapija vodom poznata širom sveta! ZDRAVA JE I DELUJE!

Podeli vest

Japansko medicinsko društvo uvrstilo je naviku ispijanja tople vode posle buđenja u terapiju koja uspešno doprinosi lečenju hroničnih oboljenja. Voda je glavna komponenta metabolizma, a minerali i mikroelementi iz nje apsorbuju se u krvotok i hrane svaku ćeliju

Kada su organi za varenje pokrenuti od jutra i ceo organizam dovoljno hidriran, nema problema sa glavoboljom, bolovima u zglobovima, problema sa bubrezima i bešikom, a nema ni viška kilograma.

Savremena medicina Istoka bazira se u mnogim segmentima na tradicionalnoj medicini, pa se za terapiju toplom vodom odvajkada znalo da pomaže zdravlju i čuva vitalnost. Poznato je da su Japanci jedna od najdugovečnijih nacija na planeti, s prosečnim životnim vekom 84 godine.

Foto: Shutterstock

Evo kako izgleda terapija.

* Popijte četiri čaše mlake vode odmah posle buđenja, na prazan želudac i pre pranja zuba. Ako vam je teško da popijete toliko vode, počnite s jednom čašom, pa polako pijte sve više dok ne dođete na četiri čaše.

* Ne jedite narednih 30-45 minuta.

* Nemojte piti i jesti dva sata posle doručka, ručka i večere.

Milana Delić, joga instruktorka projekta "Aktivnija Srbija", kaže da čaša tople vode dodatno aktivira našu životnu energiju.

Foto: Foto: Privatna arhiva Milana Delić

- Na energetskom nivou, područje stomaka je mesto gde se nalazi jedan veoma važan energetski centar (takozvani manipura centar ili solarni pleksus). Kada osetimo manjak energije, obično posegnemo za hranom, ali nekada je i čaša tople vode sasvim dovoljna. Ono što je svakako dobro uvesti u dnevnu rutinu jeste čaša tople vode ujutru, na prazan stomak, i time uvrstiti u dnevnu rutinu svakodnevnu mini-detoksikaciju - kaže Delićeva. 

Temperatura vode bi trebalo da bude slična telesnoj, što možemo probati stavljanjem par kapi na unutrašnji deo podlaktice.

Treba biti oprezan!

Preporučena količina unosa vode u toku dana je 30 mililitara po kilogramu težine. Iako ova terapija nema neke neželjene efekte, treba biti oprezan, kao i sa ostalim alternativnim metodama lečenja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dara

pre 5 godina

Vas treba sve pozatvarati sto dajete ovakve savete.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija